Venter ikke mirakler, men håper på klimaskifte

Verdens største anleggsmesse, Bauma, arrangeres i München i april. Arrangørene håper at messen skal bidra til oppgang for en hardt prøvet anleggsbransje.

bauma messe

bauma messe

Publisert Oppdatert

-Vi må ikke forvente at det vil skje mirakler utover i 2010, men vi håper at et sterkt Bauma i april vil bidra til det klimaskiftet som er så viktig for våre bransjer, sa Dr. Christof Kemman, formann i VDMA til mer enn 200 internasjonale journalister i forbindelse med Bauma media dialogue i München i januar.

VDMA er den sterke tyske industriorganisasjonen som samler noen av verdens største og mest kjente produsenter av maskiner og utstyr til anleggsbransjen. Organisasjonen har vært en viktig bidragsyter til Bauma, verdens største anleggsmaskinutstilling, som arrangeres for 29. gang i München i april (19. til 24.)

På tross av finanskrisen, årets Bauma, er fulltegnet på utstillersiden. Likevel er det ingen tvil om at situasjonen i de siste månedene frem mot messeåpning er ganske forskjellig fra det den var forut for de to foregående messene - i 2004 og 2007.

Rekordsalg, fulle ordrebøker og blomstrende markeder er ting som hører fortiden til. I stedet opplever de fleste av utstillerne drastiske fall i etterspørsel og omsetning.

De tyske produsentene organisert i VDMA har for lengst startet arbeidet med å redusere kostnadene, samtidig som de gjerne vil beholde ansatte. Samtidig må produsentene også begynne å forberede seg på et liv etter krisen.

I 2007 besøkte mer enn en halv million Bauma, flere tusen av dem var norske entreprenører, maskinkjørere og maskininteresserte. Også i år ventes det storinnrykk fra Norge.

Tungt.no og AnleggsMagasinet vil selvsagt være på plass.