Verdensnyhet fra Atlas Copco

Ny 700-kilos hydraulisk hammer skal være den første i verden med kompakt hammerhus.

Den flytende nedre meiselbussingen kan byttes av operatøren på stedet med bruk av standardverktøy

Den flytende nedre meiselbussingen kan byttes av operatøren på stedet med bruk av standardverktøy

Publisert Oppdatert
SB 702 har kompakt hammerhus og er i følge Atlas Copco den første 700-kilos hammeren i verden i sitt slag.

SB 702 har kompakt hammerhus og er i følge Atlas Copco den første 700-kilos hammeren i verden i sitt slag.

Atlas Copcos nye hydrauliske hammer SB 702 skal gjøre prosessen rask for mange ulike jobber innen rivning og demolering. I følge en pressemelding har intensiv forskning, innovativ produktdesign og selskapets kunnskap innen hammerteknikk redusert både drivstofforbruk, vibrasjoner og støy.

Kompakt

Det som er spesielt med SB 702 er hammerhuset, som gjør hammeren kompakt og letthåndterlig. Slagmekanismen og hammerboksen er integrert i en eneste stålblokk, noe som gjør sidebolter unødvendig. Den integrerte vedlikeholdsfrie akkumulatoren er lett tilgjengelig, men likevel godt beskyttet mot slag og støt.

SB 702 fungerer med mange ulike olje varianter og kan i følge Atlas Copco monteres på en rekke ulike maskiner. En innebygd trykkavlastingsventil skal forhindre skader på hammeren om oljetrykket blir for høyt.

Energigjenvinning

SB 702 er lett å montere, den krever svært lite vedlikehold og i de få tilfellene det er nødvendig, skal det være enkelt å utføre service. Doble meiselholdere reduserer stress og slitasje på meislene. Patentert meiselholderlås gjør bytte av arbeidsverktøy enkelt. Den flytende nedre meiselbussingen kan byttes av operatøren på stedet med bruk av standardverktøy.

Den nye hammeren er utstyrt med energigjenvinning som gir høyere slagkraft. Slagenergien er konstant, men hammerens slagfrekvens øker, noe som øker slagkraften. Dette skal i sin tur øke effektiviteten, noe som gir større effektivitet og høyere produktivitet, men med lavere drivstofforbruk.

Energigjenvinningen bidrar også til å absorbere rekyl, som innebærer mindre slitasje på bæreren og bedre komfort for føreren.