"Vi må si oss heldige"

Publisert Oppdatert

Folk var nær å bli skadd i arbeidsulykke på nye E6. Nå starter sprengningsarbeidet igjen.

Etter spregningen på E6 den 22.september stenget Arbeidstilsynet for spregningsarbeider til sakens fakta var lagt på bordet. Nå gis tillatelse igjen, og Statens vegvesens Taale Stensbye sier til Romerrike Blad at han føler seg heldig at ingen ble skadet den gangen.

Dette til tross for at det befant seg personer innenfor sikkerhetssonen da salven gikk av. To biler ble skadet i smellet.

E6 ble stengt og det vil den være med jevne mellomrom framover.

- Vi stenger ikke veien ved hver sprengning. Men ved noen er vi nødt til det, sier prosjektleder for nye E6, Taale Stensbye i Statens vegvesen til rb.no.

- Vi var heldige at ingen ble skadd da. Det var kun en lastebil og en pickup som fikk skader, sier Stensbye.

Nå har arbeidstilsynet gått gjennom rutine på stedet og gitt klarsignal for mer sprengning.

- Vi kan aldri garantere noe, men vi føler oss trygge på at det ikke vil skje ulykker igjen, sier Stensbye.

Tiltak

«Utarbeidelse av nye sprengningsplaner, risikovurderinger, posteringsplaner og instruks for posteringsvakter og personell som arbeider innenfor sin sikkerhetssone.

Disse dokumentene er utarbeidet, og ble gjennomgått med alle som arbeider med sprengninger mandag 22. september.

Det er satt i gang et arbeid med å klarere arbeidsfordelingen mellom de som jobber med sprengninger. Dette arbeidet skal være sluttført innen 1. oktober.

Med bakgrunn i den gjennomførte granskingen og de tiltak Mesta har gjennomført, har Arbeidstilsynet gitt Mesta tillatelse til å starte opp igjen med sprengningsarbeider i forbindelse med utvidelsen av E6 Hovinmoen-Dal», heter det i en pressemelding.