”Vidunderskuffe” fra Italia

Malleus Maskin satser på gjenvinningsbransjen. Fra Italia kommer knuseskuffen VTN FB500.

Fra Italia kommer knuseskuffen VTN FB500.

Fra Italia kommer knuseskuffen VTN FB500.

Publisert Oppdatert

"Vidunderskuffen" på 5,2 tonn, som for anledningen er drevet med en Volvo EC360B LC bæremaskin, gyver løs på både stein og armert betong med stor appetitt og særlig imponerer skuffen når med lange armerte betongbjelker. I løpet av få sekunder er bjelkene blitt til lange jernstenger og hvit betonggrus.

Malleus Maskin har de siste årene blitt en av de største leverandørene av hydrauliske slaghammere (D and A) på det norske markedet, men firmaet med tre ansatte på heltid og en på deltid har ambisjoner om flere bein å stå på.

Ferskt agentur

Agenturet på gjenvinningsutstyr fra italienske VTN er relativt ferskt. Tilstede på visningen er blant annet eksportsjef Paolo Battaglia og produktsjef Paolo Baratella.

VTN er store både i hjemmemarkedet og internasjonalt med salg i 39 land. Selskapet ble grunnlagt og etablert av Nerio Vaccaro i 1973 og er fortsatt familieeid. - Vi legger stor vekt på å ha et nært forhold til forhandlerne våre, sier Battaglia, som har stor tro på det norske markedet, selv om det er et lite marked sammenlignet med mange andre..

Enkelt produkt

Prototypen på den aktuelle knuseskuffen - som ble vist for utvalgte kunder i Drammen i slutten av juni - kom i 2004 og produksjonen startet opp i 2005.

- Det er et produkt som det er veldig enkelt å bruke og vedlikeholde, forteller Paolo Battaglia.

Avstanden mellom kjevene kan justeres fra helt ned til 18 og helt opp til opp til 130 millimeter. Skuffen er selvsagt produsert i Hardox-stål og er patentert.