- Vikersunds styggeste bygg

Publisert Oppdatert

Men nå skal det bli pent, lover eierne til Bygdeposten.

Eierne er ikke milde i omtalen av Thon & Berg-gården i Vikersund, og gleder seg til å presentere den i ny drakt.

Thon & Berg-gården eies av Trygve Øderud og Ole Jan Hansen i Tyrifjord Eiendomsselskap AS. De satte byggeplanene for Strandgården på vent for et år siden, da Nav valgte å legge sine nye kontorer til Ekenbygget i Åmot. Nå ser de frem til at gården får en real ansiktsløftning i løpet av kommende høst og vinter.

- Det er jo Vikersunds styggeste bygg, og det var på høy tid at det ble igangsatt oppussing, sier Trygve Øderud.

Totalrenoveres

Bygget skal totalrenoveres og ombygges av Senter-bygg Entreprenør AS. Prosjektleder Ola Rolfstad i Senter-Bygg kan fortelle at de allerede har igangsatt arbeidet med å rense og rive ut innvendig.

- Bygget skal ikke bygges stort om, annet en generelle oppgraderinger og tilpasninger, som inkluderer et tilbygg på baksiden som blir inngangen til leilighetene, sier Rolfstad.

Parkplaner

På nabotomten, mellom Strandgården og gullsmed Brastad, har Modum Kommune planer om å skape et uteareal liknende bankplassen. Strandparken er navnet, og den skal danne et parkområde med muligheter for lek med blant annet ute-sjakk og Petanqe-bane. Det vil bli sitteplasser og parken vil danne en overgang til steinplattingen ved fjorden.

- Tomta ligger i en gammel plan fra vi opparbeidet Vikersundgata i 1998, forklarer kommunegartner Tone Hiorth.

- Det skal bli en sammenheng ned til steinplattingen som ligger ved fjorden, og området skal være et sted hvor barn kan leke og voksne kan sette seg ned for å prate, sier Hiorth.

I følge Bygdeposten kan hun ikke sette en dato på når området vil stå klart.

- Vi har ventet fryktelig lenge på bygget på nordsiden, for vi ville ikke tilrettelegge området før det stod klart. Vi planlegger for ett år av gangen og Strandparken ble tatt ut til fordel for andre prosjekter. Men nå må vi se mer på hvordan området kan tilrettelegges, sier Hiorth.

Bygget skal inneholde forretninger i første etasje og leiligheter i annen, blant annet med utsikt over Tyrifjorden.