Vil modernisere jernbanen i Sverige

Publisert Oppdatert

Ratos heleide datterselskap EuroMaint skal modernisere og ruste opp den svenske jernbanens Intercity-tog for 350 millioner svenske kroner. Informasjonssjef Clara Bolinder-Lundberg i det svenske investeringsselskapet Ratos sier til Nordensnyheter.no at positive nyheter har en tendens til å drukne under finanskrisen. Nå vil Ratos ruste opp den norske jernbanen, skriver skriver Nordensnyheter.no.

SJ har de to siste årene satset på å fornye og å modernisere sine tog og som en fortsettelse av dette har SJ nu besluttet å gi EuroMaint oppdraget med å modernisere de togene som dras av lokomotiv. Bestillingen på 350 millioner svenske kroner som er vunnet i konkurranse med flere svenske og internasjonale selskaper er betydelig.

- Dette er en betydelig ordre for EuroMaint som ytterligere forsterker sin posisjon på det voksende markedet for jernbane i Europa, sier, sier konsernsjef Pether Wallin i EuroMaint.

Svensk teknologi

EuroMaint er en av Sveriges og Nordens ledende vedlikeholdsbedrifter og tilbyr kvalifiserte vedlikeholdstjenestere til sporvognsindustri og til produksjonssindustrien gjennom tre datterselskaperEuroMaint Rail, EuroMaint Industry og EuroMaint Tracksupport 18 seder i Sverige, Latvia og USA.EuroMaints omsetning i 2007 var SEK 2 067 millioner og resultatet av virksomheten var SEK 69 millioner (EBITA) Ratos eier 100 prosent i EuroMaint.