Vil savne familien, kollegaene og kulturen

Etter rundt 5 år i direktørstolen hos Skanska Norge tar Geir M. Aarstad fatt i nye utfordringer. Men det skjer ikke uten visse betenkeligheter.

Geir Magne Aarstad Skanska Al Rajhi Group

Geir Magne Aarstad Skanska Al Rajhi Group

Publisert Oppdatert

Formelt er han fra 1. juli ikke lenger å finne i den norske Skanska- ledelsen. Han pakker jeballahen og setter kursen mot Saudi- Arabia der han skal lede Al Rajhi Holding Group.

Til tungt.no innrømmer han at valget om å ta stillingen ikke har vært noen lett oppgave.

- Det har jo vært, og er stadig egentlig, en prosess. Jeg kommer jo til å savne i første rekke familien. Mine to sønner skal ikke være med, og det kommer til å bli en stor forandring, å ikke være så nærme de to. Kona skal "være med delvis", det vil si hun skal pendle mellom Oslo og Ridyah.

- Som nummer 2 nevner jeg kollegaene. Det har vært 5 flotte år i den jobben jeg går fra, og de flotte kollegaene er noe av det jeg setter størst pris på.

- Hva med geitosten?

- Ja, definitivt. Geitosten, som eksponent for norsk kultur. Jeg synes det er svært spennende med innspill fra og utforskning av andre kulturer. Men jeg blir stadig minnet om hvor godt vi har det her i Norge, og hvor mye vi skal sette pris på både geitosten, grovbrødet og mye av det vi kaller norsk.

- Den stillingen du reiser til er heller ikke noe åremåls- stilling. Hvor lenge akter du å bli?

- Det kan jeg ikke svare på, fordi jeg rett og slett ikke vet. Men, la meg si det på denne måten: Tror ganske bestemt ikke at jeg blir pensjonist i Saudi- Arabia!

- Den jobben du går til virker både spennende og utfordrende?

- Ja, det er ikke tvil. Området der nede er jo preget av usedvanlige prosjekt og meget stor aktivitet. Det er spennende, både med tanke på hva vi møter av utfordringer, hva Al Rajhi Group har for fotfeste der nede og ikke minst hvilke internasjonale forbindelser og samarbeidspartnere vi knytter kontakt med.