Vinn en Fastrac med henger i 30 dager

Fri disposisjon av Fastrac med henger i 30 dager. Det er hovedgevinsten i sommerens store ferdighetskonkurranse med traktor og henger. For å vinne kreves både teoretiske og praktiske ferdigheter.

Hans Anton Mørk i Nils A. Mørk Maskin Traktor Fastrac

Hans Anton Mørk i Nils A. Mørk Maskin Traktor Fastrac

Publisert Oppdatert

Nils A. Mørk Maskin AS, Bedre Gardsdrift og Anleggsmagasinet vil slå et slag for sikkerhet og kunnskap i forbindelse med traktor og henger. Derfor inviterer vi til en spennende ferdighetskonkurranse med flotte premier. Hovedgevinsten er fri bruk av en JCB Fastrac 7230 med Gigant 4-16 dumperhenger i 30 dager. Skal du ha sjanse til å vinne, må du ha kunnskap om både trafikkregler og lastsikring, og ikke minst må du beherske presisjonskjøring med traktor og henger.

13 kvalifiseringsrunder

18. mai går startskuddet for Nils A. Mørk Maskin sin sommerturne. I løpet av tre måneder skal JCB-gjengen fra Knapstad kjøre Norge på kryss og tvers med sine gule Fastracer. På turen skal de innom 13 steder, fra Kristiansand i sør til Narvik i nord. Med seg på lasset har de både teorioppgaver og ferdighetsløype.

På hvert av de 13 stoppestedene skal det arrangeres ferdighetsprøver, eller kvartfinaler. Den består av en teoretisk og en praktisk del. Det er plass til 20 deltakere på hvert sted. Deltakerne skal først igjennom en teoriprøve, og de fem som gjør det best, går videre til den praktiske delen. Den består enkelt og greit av ferdighetskjøring med traktor og henger.

De 13 kvartfinalevinnerne går videre til seminfinale og eventuell finale hos Nils A. Mørk Maskin i Knapstad i Østfold den 28. august. Den som entrer toppen av seierspallen denne dagen, får altså en JCB Fastrac 7230 med Gigant dumperhenger til fri disposisjon i 30 dager, pluss tiden det tar å transportere ekvipasjen hjem.

Men også vinnerne av kvart- og semifinalene kan glede seg over flotte premier. Vinnerne av kvartfinalene får et gavekort på www.dekk4.no , mens vinnerne av semifinalene får lastsikringsutstyr.

Slår et slag for sikkerhet

- Grunnen til at vi gjør dette, er at vi vil gjøre folk mer bevisste på sikkerheten ved kjøring med tilhengere. Alt for mange kjører rundt med hengere som er i for dårlig teknisk stand, eller de har ikke peiling på lastsikring, sier Hans Anton Mørk.

Bedre Gardsdrift og Anleggsmagasinet sin rolle i denne konkurransen, er først og fremst å bidra med teorioppgaver samt presentasjon av deltakere og vinnere på våre nettsteder gardsdrift.no og tungt.no, mens konkurransen pågår.

Konkurranseregler

1. Du må ha gyldig førerkort for 50 km/h traktor.

2. Det arrangeres 13 kvartfinaler, fire semifinaler og en finale.

3. Kvartfinalen består av en teoretisk og en praktisk prøve. Inntil 20 personer kan delta i hver kvalifisering. Påmelding skjer via gardsdrift.no. De 10 første som melder seg på hver av kvartfinalene er sikret plass. Se mer informasjon om påmelding på gardsdrift.no. Resten av plassene tildeles ved loddtrekning. De fem som har færrest feil på den teoretiske prøven, og har bestått denne, går videre til den praktiske prøven. Nødvendige hjelpemidler til teoriprøven vil bli utlevert. Den praktiske prøven består av ferdighetskjøring med traktor og henger. Vinneren er den som gjennomfører ferdighetskjøringen på kortest mulig tid, og med færrest antall prikker. Prikkbelastning medfører tilleggstid.

4. De 13 kvartfinalevinnerne inviteres til semifinale i Knapstad 28. august. Det arrangeres fire semifinaler med tre eller fire deltakere i hver semifinale. Vinnerne av semifinalene går videre til finalen. Vinneren kan velge å ta ekvipasjen med hjem, direkte etter arrangementet, eller hente den etter nærmere avtale med Nils A. Mørk Maskin.

Påmelding:

Ønsker du å kjempe om heder, ære og fri bruk av en JCB Fastrac i 30 dager, så logg deg inn på gardsdrift.no for utfylling av påmeldingsskjema. Her finner du også flere detaljer om konkurransen. De 10 første som melder seg på, på hvert sted, er sikret plass. De øvrige plassene tildeles ved loddtrekning.

Bildet: Redaktør i Anleggsmagasinet, Knut Viggen (t.v.), Hans Anton Mørk i Nils A. Mørk Maskin og Bedre Gardsdrifts Magnus Østby foran hovedpremien. Samlet verdi på ekvipasjen er 1,5 millioner kroner.