23948sdkhjf

Vinterdagene 2014:: Vinterdrift-folket samlet til vinterdager

Tirsdag 11. februar åpnet vegdirektør Terje Moe Gustavsen Vinterdagene 2014 ved Vegmuseet på Hunderfossen. I tre dager er rundt 400 personer samlet til erfaringsutvekslinger om vinterdrift.

Det er Statens vegvesen som inviterer byggherrer, entreprenører, utstyrsleverandører, konsulenter, kommuner, studenter mfl. til Vinterdagene 2014.

Åpningen foregikk ved Vegmuseet og representerte også starten på Vegvesenets 150-årsjubileum. I forbindelse med åpningen fikk de rundt 400 publikummerne se en kortesje med gamle og nye maskiner. Først ut i kortesjen kom en plog designet og produsert av Ludvig Teigen på slutten av 1800-tallet. Det er også gjort plass til utstilling og demonstrasjon av vinterutstyr. Her viser rundt 40 leverandører frem maskiner og utstyr.

Myke trafikanter

Vinterdagene inneholder også flere faglige seminarer. Disse arrangeres på Quality Hotel & Resort Hafjell. Fagseminarene skal belyse utfordringer med vinterdrift, i dag og i tidligere tider, og hvordan kravene har endret seg. Utfordringer knyttet til vinterdrift for gående og syklende er også viet plass under fagseminarene. På konferansens siste dag er temaet utfordringer med tunge kjøretøy om vinteren, trafikksikkerhet på vinterføre og spørsmål om hvordan man skal takle vinterstormer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.268