Volkswagen lanserer Amarok

Med sin nye modell Amarok går Volkswagen med tyngde inn i markedet for mellomstore pickuper. Dermed kan merket tilby hele fire modeller i markedet for nyttekjøretøyer.

VW Amarok

VW Amarok

Publisert Oppdatert

Med denne pickup-modellen går Volkswagen tungt inn i et markedssegment som til nå har vært dominert av amerikanske og japanske produsenter. Amarok er en fullstendig nyutviklet bil, med dobbelkabin og firehjulstrekk.

Bilen forener robustheten man forlanger av en pickup med avansert teknologi, miljøgunstighet, sikkerhet og komfort på en helt ny måte. Seks kollisjonsputer, ESP, ASR og ABS er for eksempel en unik kombinasjon i dette segmentet.

Amarok kommer ved lanseringen med en toliters TDI-motor på 163 Hk. Den gir 400 Nm dreiemoment allerede ved 1.500 omdreininger. Senere neste år kommer et TDI-motoralternativ med 122 Hk og 340 Nm dreiemoment. Begge motorene er i kombinasjon med sekstrinns manuell girkasse.

Ved lanseringen er Amarok utstyrt med dobbeltkabin, en enkeltkabinversjon kommer i 2011.

Produksjonen starter om kort tid ved Volkswagens fabrikk i Buenos Aires, Argentina og man regner med en produksjon på to millioner biler årlig. Volkswagen Amarok lanseres på nyåret i Sør-Amerika og til neste høst i Norge.