Volvo introduserer fire nye kompaktgravemaskiner i C-serien på Bauma

Volvo benytter verdens største anleggsmesse – Bauma – til å avduke en ny generasjon av kompakte gravemaskiner i 1,5 til 2 tonn klassen.

volvo kompaktgraver gravemaskin

volvo kompaktgraver gravemaskin

Publisert Oppdatert

Fire nye maskiner - EC15C, EC17C, EC18C og EC20C - vil erstatte de eksisterende EC15B i XR, XT og XTV utførelsen samt EC20B i XT og XTV utførelse. "Disse maskinene er helt nye," sier Jean Wilfrid Goncalves, eksportsjef for kompaktgravemaskiner hos Volvo Construction Equipment. "De er betraktelig forbedret i ytelse, førerkomfort og vedlikeholdsvennlighet."

Maskinytelse

Den nye C-serien av kompaktgravemaskiner som slippes på det europeiske markedet, Nord-Amerika og de internasjonale markedene fra april, har en dieselmotor på 12,3 kW (16,8 hk).

Hydraulikkslangene er lagt innvendig i bommen og maskinene har ekstra beskyttelse bak. Den nye gravemaskinenserien starter med EC15C. Med en maks. driftsvekt på 1540 kg (3,395 lbs), er dette en maskin som er hendig å transportere med sin lave vekt, selv med et lite kjøretøy.

Den kommer frem på de trangeste arbeidsstedene, men har likevel en gravedybde mellom 2,1 og 2,3 m og en brytekraft i skuffen på 1143 daN.

Maskinene har en ny omkoblingsfunksjon i hydraulikksystemet slik at maskinføreren kan velge å bruke manøvrespaker eller pedaler slik at hendene kan konsentrere seg om andre betjeningsorganer for tilleggsfunksjoner.

En annen viktig funksjon er betjening av sving av overvogn og bomsving samtidig ved bruk av den elektronisk, proporsjonale rullebryteren på spaken.

De daglige og regelmessige kontrollene utføres raskt på disse nye maskinene da alle servicepunkter er lett tilgjengelige under motordekselet.