Volvo Maskin etablerer verksted nord for Oslo

I fjor økte Volvo Maskin markedsandelen på hjullastere i Norge til fantastiske 72 prosent, og servicetilbudet blir stadig utvidet. Nå etableres et nytt servicepunkt nord for Oslo.

Publisert Oppdatert

At Volvo Maskin AS får et nytt verksted strategisk plassert mellom Oslo og Gardermoen kunne adm. direktør Jon Vislie avsløre på pressekonferansen på Vei og Anlegg nylig. I dag er det hovedkontoret på Mastemyr i Oppegård kommune sørøst for Oslo som tar seg av serviceoppdragene på Øvre og Nedre Romerike, men på grunn av trafikkproblemene gjennom hovedstaden i de mest hektiske timene på døgnet, går det bort mye tid med køståing for servicemedarbeiderne .

Volvo Maskins etablering i Drammen har vært en suksess og denne avdelingen betjener i dag både Asker og Bærum. Nå håper Volvo på samme fremgang på Romerike, selv om det ennå ikke er klart nøyaktig hvor det nye servicepunktet blir plassert.

- Vi har vokst ut av anleggene våre veldig mange steder. De siste 1,5 årene har vi investert 70 millioner kroner på verkstedene våre. Vi har over 5000 serviceavtaler med kunder over hele landet, vi har 320 ansatte på service, åpnet nytt verksted i Ålesund sist måned, har bygd nytt i Namsos, nytt i Bodø og har også åpnet en ny avdeling i Alta. Kundene ønsker virkelig å bruke oss, sier Jon Vislie.

Han får støtte av teknisk sjef, Morten Karlsen, som forteller om god vekst i ettermarkedet. Volvo Maskin har registrert 13.500 maskiner med Volvo-logo på i Norge, over en tredel av disse maskinene er mer enn 10 år gamle. Salget av byttekomponenter har vokst med 20-30 prosent de siste årene, alle store komponenter finnes som utbytter.

- Vi har brukt 25 år på å bygge opp Volvo Maskin AS som selskap. I fjor leverte vi totalt 1136 enheter, hvorav 325 hjullastere og 288 gravemaskiner over 12 tonn, sier Jon Vislie.

Les mer om Volvo Maskin i neste nummer av AnleggsMagasinet (4-09).