Volvo stenger og Scania evakuerer

Oversvømmelse truer lastebilgigantene i Australia. I dag evakuerte Scania sine ansatte ved servicestasjonene i Brisbane. I morgen stenger Volvo sin fabrikk i området.

Publisert Oppdatert

Oversvømmingene i Australia er de verste på 50 år og dekker i dag en yte tilsvarende Tyskland og Frankrike tilsammen.

- Vi ønsker ikke at de ansatte skal risikere noe på vei til og fra jobb, forteller Volvos kommunikasjonsavdeling til SvD.

Samtidig er de i gang med å flytte ømfintlig materiale, slik som it-system og kjemikalier, til høyere nivåer i bygningene. Et kriseteam er også satt sammen.

Planen er å bare stenge fabrikken i morgen, men vi følger utviklingen nøye og saker kan fort bli forandret, forteller Carl Gärdén ved Volvos presseavdeling.

Nå er ikke situasjonen veldig kritisk. Denne uken jobbes det med vedlikehold av fabrikken, og selve produksjonen av lastebiler påvirkes lite.

Derimot er situasjonen en noe annen for Scania som har måttet evakuere de 45 ansatte ved serviceavdelingene i Bribane. Det ene anlegget er direkte truet av vannet, mens det andre ligger noe høyere i terrenget.

Ett av Scanias kontraktverksteder, Toowoomba Spanns Truck Repairs, har fått store vannskader da vannstanden nå står omkring 2,5 meter i fabrikken.

Hvor lenge Scania-verkstedene holder stengt er usikkert.