Volvos anleggskaravane i gang

Mandag 21. mars gikk startskuddet for Volvo Anleggskaravane 2011. Arrangementet er et samarbeidsprosjekt mellom Volvo Maskin AS og Volvo Norge AS. De besøkende kan se på og prøvekjøre maskiner og lastebiler til en verdi av godt over 35 millioner kroner.

Skolt Pukkverkt i Moss var første stopp på Volvos Anleggskaravane 2011.

Skolt Pukkverkt i Moss var første stopp på Volvos Anleggskaravane 2011.

Publisert Oppdatert

Frem til påske skal det arrangeres visning og prøvekjøringer på 13 forskjellige steder rundt i Sør-Norge. Med seg har de et imponerende utvalg av lastebiler og anleggsmaskiner, flere er nyheter som interesserte i bransjen kan få stifte nærmere bekjentskap med og foreta prøvekjøringer av under reelle forhold.

- Vi har valgt å besøke kundenes anlegg, pukkverk og grustak, istedenfor Volvo-anlegg. Dette gir kundene mulighet til å prøve våre maskiner i sitt rette element og under realistiske forhold. Karavanen er den største satsning vi har gjort sammen med Volvo lastebiler noen gang, sier markedssjef David Kristianslund i Volvo Maskin AS i en pressemelding.

Flere nyheter er med på karavanen, blant annet den nylig lanserte Volvo L180G hjullaster. For mange kunder vil dette være første mulighet for prøvekjøring.

En annen nyhet er den nye rammestyrte dumperen Volvo A25F. Det er totalt fem gravemaskiner, tre hjullastere, en anleggsvalse og en rammestyrt dumper med i arrangementet.

Volvo stiller med mange lastebiler for å forflytte de mange anleggsmaskinene. I tillegg har Volvo Maskin lånt inn et nytt sett, bestående av en Volvo FH16 600 hk trekkvogn og en helt ny Vang maskinhenger for transport av store anleggsmaskiner.

Volvo Norge har også med seg en utstillingshenger som brukes som samlingssted og varmestue på de forskjellige arrangementene. Foran dette har de satt den spesielle bilen Volvo FH16 XXL, Australian Edition, med markedets største førerhus.  

FMX

Volvo Trucks lanserte i fjor en helt ny anleggsbil, Volvo FMX, som har slått meget godt an i markedet. To forskjellige varianter er med på turneen. Den ene FMX'en er i versjon 8x4 tridem, med en 13 liters motor på 500 hk og utstyrt med Multilift XR24SL krokløfter. I tillegg har Volvo med en Volvo FMX dumperbil i 6x4-versjon med en motor på 500 hk og med Sörling Goldstar dumperkasse.

Volvo stiller også med en Volvo FH16 700 hk dumperbil med kjerre. Bilen er i 6x4-versjon med påbygg fra Sørling, en Goldstar dumperkasse. Bak bilen henger en Maur trippelkjerre med samme påbygg som bilen.

- Totalt har vi med 10 Volvo anleggsmaskiner på dette arrangementet fra start, i tillegg vil det bli supplert med ytterligere maskiner enkelte steder, kan David Kristianslund fortelle. På lastebilsiden er det med sju lastebiler, hvorav flere lastes opp hvert sted for prøvekjøring.

- Dette er en flott felles satsning fra to Volvo-selskap mot anleggsmarkedet. Dette blir en skikkelig breddemønstring og i tillegg til de tunge maskinene og lastebilene, har vi invitert med Volvos personbilforhandlere. En Volvo XC60 er rigget opp som følgebil for karavanen og i tillegg stiller lokale Volvo personbilforhandlere opp med biler for prøvekjøring på en rekke av stedene vi besøker, kan kommunikasjonsdirektør Torstein Magelssen i Volvo Norge AS fortelle.

Les også: Volvos anleggskaravane

Følgende steder besøkes:

 • Skolt Pukkverk Moss, 21. mars
 • Åsmund Berg, Fokserød, Sandefjord, 22. mars
 • Sørlandssenteret, Kristiansand, 23. mars
 • Vaule Sandtak, Sandnes, 25. mars
 • Vassbakk & Stol, Haugesund, 28. mars
 • Bjørke Sandtak, Voss, 30. mars
 • Kolo Veidekke, Ålesund, 1. april
 • Forset Grus, Klæbu, 5. april
 • Frøseth AS, Helloa Grustak, Verdal, 6. april
 • Litra Grus, Lillehammer, 8. april
 • Ydalir Grus- og Sandtak, Elverum, 11. april
 • Hagen Grusforretning, Aurdal, 13. april
 • Kolo Veidekke, Jessheim 14. og 15. april