Volvos nye anleggsbil Volvo FMX har verdenspremiere på Bauma-utstillingen

Volvo FMX er spesialutviklet for tyngre anleggsarbeid, både på og utenfor veien. Bilen blir for første gang vist på Bauma.

Volvo FMX anlegg

Volvo FMX anlegg

Publisert Oppdatert

«Dette er en flott lastebil, og jeg er veldig stolt over den,» sier Staffan Jufors, administrerende direktør og konsernsjef i Volvo Trucks. «Nye Volvo FMX setter Volvo i en ledende posisjon i dette segmentet», sier han i en pressemelding mandag formiddag.

Mot ytterligere spesialisering

Volvo Trucks har produsert anleggsbiler siden 1928. I dag markerer Volvo FMX begynnelsen på en periode med ytterligere spesialisering innen anleggskjøring. Dette har ført til at FM-serien er delt i to spesialiserte grener: anleggskjøring og distribusjon.

«Kundene etterspør økt spesialisering, og vi lytter til dem», sier Staffan Jufors. «Den nye, spesialbygde Volvo FMX er beviset. Dette er en lastebil som virkelig viser hva den kan, både på innsiden og utsiden. Den er rett og slett skapt for anleggskjøring».

Økt fokus på anleggskjøring

Volvo FMX er det siste bidraget i Volvo Trucks' målrettede produktstrategi. Den kommende lanseringen sender et sterkt signal om at Volvo øker fokuset på anleggssegmentet.

«Vi har allerede hatt stor suksess med den nåværende Volvo FM-modellen, spesielt i Russland, Øst-Europa og på det nordiske markedet. Med nye, spesialiserte Volvo FMX ser vi et stort potensial for å øke markedsandelen ytterligere, i alle markedene», sier Staffan Jufors.

Pressekonferanse på Bauma

Verdenspremieren for Volvo FMX skjer på den offisielle pressekonferansen på Bauma, som avholdes klokken 11.00, 19. april. Volvo-standen ligger i hall C4 på utstillingen. Da vil mer informasjon bli gjort tilgjengelig, og informasjonen kommer også til å bli publisert på Volvo Trucks' medienettsted og på det spesialdesignede lanseringsnettstedet www.volvofmx.com.

Tungt.no er selvsagt på messen!