23948sdkhjf

Wirtgen Group 50 år

Vi var på plass da familieselskapet feiret seg selv og presenterte nye produkter for 3500 gjester i Ludwigshafen.

Det var i 1961 Reinhard Wirtgen etablerte eget transportselskap. Han var full av ideer om maskiner som kunne gjøre vei-konstruksjon bedre og mer effektivt.

50 år senere består nå Wirtgen-Group av Wirtgen fresere, Vögele utleggere, Hamm valser og Kleemann knusere og siktere. De fire fabrikkene og selskapet ellers har 5000 ansatte på verdensbasis. Likevel er fortsatt dette et familieforetak som er ledet av brødrene Jürgen Wirtgen og Stefan Wirtgen.

Kylling-skur

Visjonen til faren har dermed blitt virkelighet. Fra å starte transportselskap i et kylling-skur, til å være en komplett tilbyder av veibyggingsutstyr. 50-årsjulbileet ble behørig markert på deres Vögele-fabrikk utenfor Ludwigshafen med ikke mindre enn 3500 gjester, show, demonstrasjon og middag.

I dag produserer gruppen 137 forskjellige maskiner, fordelt på 438 typer og 6157 alternativer. Omsetningen havnet på 1,565 milliarder Euro i 2010 og det er antatt at tallet vil stige til 1,8 millarder Euro i 2011.

Under en pressekonferanse forklarte de to brødrene at de operer i en ustabil verden, og utelukker ikke at 2012 kan bli et vanskeligere år enn 2011. Men siden veier er en forutsetning for moderne infrastruktur, er de optimister uansett. Som et familieselskap velges det å se langsiktig på markedene forklarer de.

Nyheter

Det ble også presentert nyheter under vårt besøk med to nye fresemaskiner Wirtgen W220 og W250 som til sammen har 1800 hestekrefter og har en rekke nyvinninger for å lette bruken.

Nye asfaltutleggere er også klare i Vögele Super 3000-2 og MT 3000-2.

Hamm kunne også vise frem sine nye valser H18i og H20i, begge to med nye motorer som tilfredsstiller de nye utslippskravene.

Hos Kleemann er det EVO-serien som ble vist frem.

Wirtgen Norge

Rune Gulli, administrerende direktør for Wirtgen Norway AS, har også hatt gode år. Han startet alene opp den norske avdelingen i 1993 og bedriften teller nå 18 ansatte. 11 av disse jobber med service og syv personer reiser ut til kunder for å serve kundene.

Han solgte fem fresere av typen Wirtgen W210 i fjor, tre av disse var utstyrt med den nye nedleggbare førerhytta og to var av vanlig type. Det var kapasiteten som skulle økes i det norske markedet, dermed ble det flere nye maskiner i tillegg til utbytting av eldre maskiner.

- Vi har også solgt fire nye knuseverk og de har blitt tatt i mot godt av markedet, men uansett vil vi ikke gå på akkord med service og kvalitet, forklarer Gulli.

De nye maskinene som følger de strenge utslippsnormene får en "i" bak modellnavnet som de nye valsene H18i og H20i. Modeller som dette vil bli introdusert på markedene etter hvert som de er klare.

India

Alle de fire fabrikkene er blitt fornyet de siste årene og innvesteringene i 2010 lå på 139 millioner Euro. For brødrene Wirtgen er Tyskland et godt utgangspunkt for en høy-teknologisk bedrift som dette.

Likevel er det økt fokus på nye markeder, blant annet India. For å svare på etterspørselen der har de etablert en egen fabrikk der som skal produsere valser fra Hamm. I tillegg er det etablert opplæringssenter, delelager og verksted her.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047