23948sdkhjf

Nå starter kampen om Fornebu-millionene

Ikke før det er blitt kjent at Fornebubanen skal bygges, er den første store kontrakten signert.

Den første store millionkontrakten om bygging av Fornebubanen er undertegnet.

Det dreier seg om en kontrakt til flere hundre millioner kroner i forbindelse med prosjektering av banen, som er tildelt Multiconsult og COWI.

De to selskapene har inngått en joint venture-avtale om å levere ingeniørtjenester til Fornebubanen. Avtalen har en ramme på tre år, og den kan forlenges i til sammen ti år.

Planlegges tusener av boliger

– Dette er en viktig milepæl for oss. Vi har hatt en åpen tilbudsrunde og har vært gjennom en grundig prosess for å finne gode og dyktige samarbeidspartnere. sier direktør Irene S. Måsøval i Fornebubanen.

Fornebubanen er et felles utbyggingsprosjekt mellom Akershus fylkeskommune og Oslo kommune, som har vært planlagt i mange år. Det skal bygges en T-bane fra Fornebu til Oslo, som knyttes til T-banen i Oslo på Majorstua.

Traseen blir åtte kilometer lang og får stor betydning i et område der det planlegges tusener av nye boliger.

InterCity-samarbeid

Byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg, sier at Fornebubanen vil gjøre det enklere å reise miljøvennlig og inngår således i kommunens arbeid for å gjøre Oslo til en fossilfri by.

Multiconsult og COWI har tidligere samarbeidet om InterCity-prosjektet på Østfoldbanen. De har begge inngående erfaring med byutvikling, infrastruktur og samferdsel.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094