23948sdkhjf

Bring får Norges første store el-varebiler

Enova har gitt støtte til innkjøp av de to første store elektriske varebilene for utprøving i Norge.

Posten og Bring blir, ifølge en pressemelding fra dem selv, Norges første transportør som tar i bruk store elektriske varebiler. Bilene skal frakte varer til bedrifter i Oslo sentrum.

Enova har gitt støtte til innkjøp av de to første store elektriske varebilene for utprøving i Norge. Bilene er produsert av Iveco, og er de første serieproduserte el-varebilene i sin klasse.

Postnord i Sverige bestilte noen Iveco elektriske Dailyer i 2014, men det er 3,5 tonnere. Brings biler er større og har samtidig bedre batterikapasitet.

- Vi skal nå teste ut disse el-bilene som er i et helt nytt segment og er stolte av å kunne ta vår miljøsatsing ett steg videre, sier konsernsjef Tone Wille i Posten Norge.

Bilene koster nesten tre ganger så mye som et liknende kjøretøy med fossilt drivstoff, men innkjøpet er støttet av Enova.

– Prisen vil synke etter hvert som volumet øker, men det forutsetter at noen drar lasset og viser bransjen at dette fungerer. Derfor er vi glade for å kunne hjelpe Posten Norge med å gå foran. Dette kan bidra til å etablere et marked i Norge for el-varebiler, men også få fortgang på innfasing av elektriske minibusser og maxitaxier, sier markedsdirektør Audhild Kvam i Enova.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078