Columbus leverer rekordinntjening

Columbus øker inntjeningen med 13 prosent til DKK 81,6 millioner og får sitt beste resultat i virksomhetens 25-årige historie.

– 2014 var enda et tilfredsstillende år for Columbus. Vi har levert inntjeningsfremgang 13. kvartaler på rad, og 2014 var enda et rekordår for Columbus. Vi følger en klar strategisk kurs og resultatet viser at det er en sunn forretning, sier konsernsjef Thomas Honoré.
– 2014 var enda et tilfredsstillende år for Columbus. Vi har levert inntjeningsfremgang 13. kvartaler på rad, og 2014 var enda et rekordår for Columbus. Vi følger en klar strategisk kurs og resultatet viser at det er en sunn forretning, sier konsernsjef Thomas Honoré.
Publisert Oppdatert

Columbus fortsetter de siste års inntjeningsfremgang og kan for andre år på rad annonsere rekordinntjening. Columbus øker inntjeningen i både konsulent- og softwarevirksomheten og selger flere bransjeløsninger, som gir det internasjonale konsulenthuset et flott driftsresultat med vekst på bunnlinjen.

Driftsresultatet (EBITDA) utgjorde DKK 81,6 millioner, hvilket er en vekst på 13 prosent i forhold til 2013. Nettoresultat etter skatt utgjorde DKK 52,7 millioner, og er en vekst på 142 prosent. Omsetningen lød på DKK 878,3 millioner og er på samme nivå som i 2013.

 

Omsetningsstigning fra bransjeløsninger

Columbus´ konsulentforretning oppnådde en stigning i omsetningen på 5 prosent i 2014, mens salget av egen software økte med 3 prosent.

Omsetning fra de tre bransjeløsninger til matvare-, detalj- og produksjonsbransjene fortsatte fremgangen og utgjør nå 77 prosent av den samlede omsetningen. Dette er i tråd med forventningene, og virksomheten har dermed realisert et vesentlig målsetning for året.

 

Nye oppkjøp styrker markedsposisjonen

I 2014 styrket Columbus sin markedsposisjon med oppkjøpene av selskapene Omnica som er en konsulentvirksomhet innenfor e-handel og Dynamics Anywhere som er en softwarevirksomhet innenfor mobile forretningsløsninger. Oppkjøp er en del av Columbus´ strategi, som har fokus på oppkjøp av virksomheter med en konsulentprofil tilsvarende Columbus´ innenfor virksomhetens bransjeløsninger og utvalgte geografiske områder.

 

Forventninger om vekst og økt inntjening i 2015

2015 er det siste året av Columbus´ strategi Columbus15, som handler om å transformere konsernet til en global konsulentvirksomhet med bransjeekspertise og egne softwareløsninger med fokus på å forbedre inntjeningen.

– Siste års resultater viser at Columbus´ strategi er den riktige. Vi er i dag en sterk global konsulentvirksomhet med bransjeekspertise og egenutviklet software. 2015 handler om å fastholde fokus på å drive en sunn forretning mens vi forbereder vår strategiplan etter 2015, sier konsernsjef Thomas Honoré.

Selskapet forventer fortsatt vekst i salg av bransjeløsninger og egen software i 2015, og fastholder fokus på å forbedre inntjeningen i konsulentforretningen. Målsetningen er en omsetning på nivået DKK 1 milliard og EBITDA på nivået DKK 90 millioner hvilket svarer til en vekst på henholdsvis 14 og 10 prosent.