23948sdkhjf

… den andres brød

Uken etter at eierne av norske Cargolink besluttet å avvikle selskapet, melder svenske Green Cargo at de utvider virksomheten sin i Norge.

Green Cargos administrerende direktør, Jan Kilström, opplyser i en pressemelding at kunder på det norske markedet har kontaktet selskapet med et ønske om at selskapet i større grad en tidligere skal utvikle sin virksomhet i Norge.

Nordens største

Green Cargo AB er eid av den svenske staten og er Nordens største og mest erfarne aktør innen jernbanelogistikk. Selskapet ble etablert i 2001 som en videreføring av SJ Gods da Statens Järnväger ble splittet opp i flere selskaper.

Green Cargo har ca. 2.000 ansatte, rundt 400 lokomotiver og 4.000 jernbanevogner. Hittil har selskapet hatt en relativt liten andel av jernbanetransportene i Norge sammenlignet med i Sverige og Danmark.

Jan Kilström opplyser at de allerede før nyheten om Cargolink hadde diskutert å utvide virksomheten på det norske markedet.

– Nedleggelsen av Cargolink har gjort at vi har påskyndet planleggingen vår. Vi har god dialog med kundene våre og anses å være en erfaren aktør og god arbeidsgiver, sier Kilström.

Green Cargo har som ambisjon å utvide sin virksomhet her i landet allerede den 18. mars når Cargolink planlegger å legge ned sin jernbanevirksomhet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078