DHL Express og Reitan Convenience inngår avtale

Ekspresspakker kan hentes hos Narvesen og 7-Eleven

DHL Express og Reitan Convenience har inngått en avtale som gir norske forbrukere mulighet til å hente ut ekspressleveranser i nærbutikken. Dermed trenger du ikke lenger å sitte hjemme og vente på at budet skal ringe på døren. Ekspresspakkene kan hentes på Narvesen, 7-Eleven og Shell/7-Eleven.

Adm. direktør i DHL Express, Terje Aarbog (t.v.) og adm. direktør i Reitan Convenience, Magnus Reitan er veldig fornøyd med avtalen.
Adm. direktør i DHL Express, Terje Aarbog (t.v.) og adm. direktør i Reitan Convenience, Magnus Reitan er veldig fornøyd med avtalen.
Publisert Oppdatert
Kundene kan nå velge å få pakken levert på døren med bud som tidligere, eller hente den på nærmeste Reitan Convenience-butikk når det passer seg.
Kundene kan nå velge å få pakken levert på døren med bud som tidligere, eller hente den på nærmeste Reitan Convenience-butikk når det passer seg.

– Vi er veldig fornøyde med avtalen. Ved å tilby utlevering av ekspressleveranser i våre butikker utvider vi tjenestetilbudet til kundene våre. Dette gjør det både enklere og mer bekvemmelig å bestille ekspresspakker, og vi tror at det vil bli et populært tilbud, sier adm. direktør i Reitan Convenience, Magnus Reitan.

– Narvesen og 7-Eleven har 250.000 besøkende daglig, og har butikker over hele landet. Det nye samarbeidet gjør at vi øker servicen til våre kunder ved at de kan få pakken levert på døren med bud som tidligere, eller hente den på nærmeste Reitan Convenience-butikk når det passer seg, sier adm. direktør i DHL Express, Terje Aarbog.

 

100 butikker i 2015

Ekspressleveranser er ofte varer handlet på internett, som klær, kosmetikk, spill og teknologisk utstyr. Slike bestillinger går gjerne utenom postvesenet, spesielt når det gjelder leveranser fra utlandet.

– Butikkene våre blir et hentepunkt for kundene og et leveransepunkt for DHL Express. Når pakken har ankommet butikken, får kunden en tekstmelding om at pakken er klar for henting. De fleste av våre butikker har lange åpningstider, og kunder kan dermed hente pakkene sine når det passer best for dem, sier Reitan.

Reitan Convenience og DHL Express tester løsningen i desember i utvalgte butikker, og lanserer tjenesten for fullt i januar. Totalt har Reitan Convenience 520 butikker i Norge, fordelt på kjedene Narvesen, 7-Eleven og Shell/7-Eleven.

– Målsetningen er at tjenesten skal være tilgjengelig i 100 butikker i løpet av 2015. Vi er sikre på at dette blir en suksess og ser frem til videre vekst, sier Aarbog.

 

Netthandel i vekst

Det har de siste årene vært en stor vekst i netthandel, og flesteparten av disse leveransene gjøres med bud. En undersøkelse Deutsche Post DHL gjennomførte tidligere i år anslo at netthandel kan forventes å utgjøre opptil 40 prosent av all varehandel i Europa i 2025. Det er nesten en tredobling fra dagens nivå.

– Avtalen med Reitan Convenience svarer til endringen i handelsvaner for forbruker. Økning i netthandel gjør at stadig flere vil ha behov for vår nye løsning, og vi er sikre på at utlevering i butikk blir et viktig tilbud, avslutter Aarbog.