23948sdkhjf

Industriens Motemesse: Fokus på fornybar energi til bærekraftig nytte

25. og 26. mars 2015 blir Telenor Arena en spennende møteplass for aktører i ledende industrimiljøer som har fokus på fornybar energi og teknologioverføring. Da samler Industriens Motemesse (IM-2015) over hundre utstillere, foredragsholdere og ledende politikere som er opptatt av løsninger i verdikjeden på veien mot et større industrimiljø for fornybar energi.

Klimamål styrer mange aktiviteter i retning av nullutslipp og fornybar energi. Interessen øker blant folk flest. Næringslivet tar interne grep og søker samtidig mot mer klimavennlige markeder.

– Det er en ny sterk trend på gang, sier Erik Jølberg, daglig leder i TESS as som i slutten av mars arrangerer en tradisjonell industrimesse, IM-2015 i Telenor Arena, med ekstra fokus på fornybar energi.

Industriens Motemesse tar et krafttak for å skape en møteplass som bygger bro mellom gamle og nye næringer. Arrangementet har tradisjonelt vært en industrimesse med vekt på produkter og løsninger til drift og vedlikehold for profesjonelle brukere.

Nå var tiden inne for å etablere en møteplass på Østlandet for alle med interesser innenfor fornybar energi.

IM-2015 blir en utvidet møteplass hvor innovatører, nye næringer, etablerte næringer med nye spennende løsninger og organisasjoner er i dialog, bygger relasjoner og samler ny kunnskap i konferanserommene og blant utstillerne.

Hovedtema er sol-, vind-, vann og bio som kilde til fornybar energi.

Fyldig konferanseprogram

Konferansen åpnes av klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft (H). Hun følges av meningsbærende foredragsholdere som professor i strategi og industriell konkurranseevne Torger Reve, oljeanalytiker Jarand Rystad og direktør Sven Mollekleiv fra DnV-GL. På programmet står direktør Lene Mostue fra det statlige Energi21. Tekniske foredrag innen vann, vind, sol og bio anføres av Statkraft, NORWEA, Scatec og Viken Skog. Programmet inneholder også gründerpresentasjoner på rekke og rad.

Et eget foredragsprogram fokuserer på hvordan utvikling og anvendelse av ny teknologi innen fornybar energi kan finansieres.

En serie foredrag om bærekraftig transport og samferdsel anført av statsråd Vidar Helgesen, er også på plass i programmet.

Parallelt med hovedforedragene byr vertskapet TESS på faglige foredrag om smarte forsyningsløsninger som sparer kundene for penger og reduserer ressursbruken.

Energistjerne

I et eget utstillingsområde, Energistjernen, har innovatører og organisasjoner fått plass til å presentere sine budskap. Der har arrangøren også forankret en konkurranse for studenter og unge gründere som har utviklet løsninger eller produkter innen fornybar energi. Vinneren kan hente 30.000 kroner og tittelen «Årets Energistjerne».

Rutinert arrangør

Aktivitetene er godt forankret i et velkjent TESS-messeprogram med produktnyheter, SpeedMatch med ledende TESS-innkjøpere, lettere servering og en hyggelig nettverksaften.

IM-2015 arrangeres av TESS as og har interesseorganisasjonen NORWEA (Norsk Vindkraftforening), Bærum Næringsråd og Norsk elbilforening som samarbeidspartnere.

Følg med på messens hjemmeside. Der finner du mer detaljert informasjon om messe, utstilling og foredragene.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063