Forretningssystemer:

Axdata er først med AX i Skyen

Det norske konsulentselskapet Axdata har lansert et onlinekonsept hvor de tilbyr forretningssystemet Microsoft Dynamics AX på Azure. Axdata er dermed den første AX leverandøren på det norske markedet med konseptet for drift av Microsoft Dynamics AX 2012 i skyen. Det nye konseptet vil spille en sentral rolle i Axdatas videre produktsatsning og markedsutvikling.

¿ Vi opplever at kundene våre etterspør skytjenester og vi stiller oss svært positive til utviklingen, sier adm. direktør i Axdata, Trond Johansson (t.h.). Her sammen med teknisk konsulent Espen Hansen. Foto: nordsveenfoto.no
¿ Vi opplever at kundene våre etterspør skytjenester og vi stiller oss svært positive til utviklingen, sier adm. direktør i Axdata, Trond Johansson (t.h.). Her sammen med teknisk konsulent Espen Hansen. Foto: nordsveenfoto.no
Publisert Oppdatert
Axdata er en sentral kompetanseleverandør og samarbeidspartner til bedrifter i produksjons-, engineerings- og servicesegmentet både i Norge, Danmark og Sverige med sine bransjeløsninger for Microsoft Dynamics AX. Selskapet mener skytjenester som for eksempel AX på Azure blir et viktig steg mot forenkling av drift av forretningskritiske systemer fremover.

- Konseptet gjør at plattformen alltid er oppdatert med siste versjon og kundene har derfor tilgang til optimal infrastruktur og Microsoft Dynamics AX, kun timer etter prosjektstart, understreker Trond Johansson, adm. direktør i Axdata.

Pløyer ny mark

AX på Azure er først og fremst et tilbud til kunder som ønsker en enklere, mer fleksibel, kostnadseffektiv og driftssikker løsning. Axdata peker samtidig på at den skybaserte løsningen skaper store fordeler gjennom enkelheten med å skalere ytelsen på systemet når man behøver den.

- Det er for eksempel ikke lenger nødvendig å ha full kapasitet når det er få eller ingen personer som skal jobbe med systemet, mens i hektiske perioder kan man skalere opp systemet for å ta unna mer. Da betaler man enkelt og greit for den bruken man har, uten selv å investere i dyr maskinvare. Enten virksomheten er stor eller liten, får den rask og enkel tilgang til samme type løsning. En organisasjons struktur og størrelse har minimal betydning for anskaffelse og implementering ettersom det ikke kreves investeringer i infrastruktur, sier Johansson.

Han legger til at små og mellomstore bedrifter med komplekse behov nå har en mulighet de tidligere ikke hadde til å bruke den brede og skalerbare funksjonaliteten i Microsoft Dynamics AX. Dette er nå mulig til en betydelig lavere investering.

En sikker løsning

Det er lagt stor vekt på at løsningen skal tilfredsstille strenge krav til sikkerhet. Axdata forteller at data i AX på Azure er trygt lagret og at forretningskritisk data håndteres korrekt.

- Vi har med det nye konseptet vært i dialog med Microsoft og benyttet oss av ekstern hjelp for å vurdere våre prosedyrer og tekniske tiltak, forteller Johansson, som mener Azure er minst like god som en lokal løsning når det kommer til sikkerhet.

Et nytt tankesett

Axdata har samarbeidet tett med Microsoft om det nye tilbudet. Programvaren kjøres på Microsoft Azure i Microsofts europeiske datasentre.

- Overgangen til skytjenester stiller høyere krav til leverandørene. De må levere gode løsninger og holde innovasjonsnivået oppe for å tiltrekke og beholde kunder. Dette er en ny måte å tenke på. I tillegg må løsningene være tilpasset de forskjellige plattformene som brukerne forholder seg til i hverdagen, sier Michael Jacobs, adm. direktør i Microsoft Norge.

Et vendepunkt for skytjenester

Trond Johansson mener det er et godt tidspunkt for lansering av den nye skytjenesten.

- Det kan virke som at markedet har nådd et vendepunkt. For det første er teknologien klar. Produktet er der og fungerer. For det andre er markedet klart. Vi opplever at kundene våre etterspør skytjenester og vi stiller oss svært positive til utviklingen, forteller han.

I første omgang er det utviklings- og testmiljøene til kundene våre som får tilbudet om AX på Azure. Etterhvert vil løsningen også favne om driftsmiljøene. Produktet og etterspørselen er der, nå er fokuset på å skalere opp denne delen av virksomheten, avslutter Johansson.

www.logistikk-ledelse.no © 2014