Dokumentert miljøinnsats: Compello er blitt Miljøfyrtårn

Compello er blitt MiljøfyrtårnCompello AS leverer løsninger for elektronisk fakturaflyt. Nå har selskapet gått enda lenger i å hjelpe bedrifter med å bli mer miljøvennlige. Compello har selv innført r...

Publisert Oppdatert

Compello er blitt Miljøfyrtårn

Compello AS leverer løsninger for elektronisk fakturaflyt. Nå har selskapet gått enda lenger i å hjelpe bedrifter med å bli mer miljøvennlige. Compello har selv innført rutiner og prosedyrer som gjør at selskapet nå er et Miljøfyrtårn i Norge.

Gustav Line, administrerende direktør i Compello AS, mottok diplom av ordfører Lisbeth Hammer Krog i Bærum kommune

Compello har i mange å hjulpet bedrifter med å fjerne unødvendig papir. En undersøkelse i 2009 som ble utført av selskapet viser at selskapets kunder sparer en stabel tilsvarende 11.000 meter med A4 ark pr år.

- Vi fortsetter det viktige arbeidet med å fjerne unødvendig papir knyttet til fakturaprosesser. I tillegg spiser vi vår egen medisin og litt til ved å selv bli et Miljøfyrtårn. Det er viktig for oss å vise at vi gjør det vi kan for å spare miljøet. Det er ikke så mye som skal til før det gir merkbare resultater, sier Gustav Line, administrerende direktør i Compello AS.

Selskapet startet i fjor sommer prosessen med Miljøsertifisering gjennom Stiftelsen Miljøfyrtårn. Sist høst ble rutiner for avfallshåndtering, kommunikasjon og energibruk gjennomgått og målt sammen med en innleid konsulent. Rapporten ble så oversendt Stiftelsen Miljøfyrtårn, som godkjente bedriften ved årsskiftet. Selve diplomet ble høytidelig utdelt av ordførerne i Sandefjord og Bærum hvor selskapet har kontorer.

Indre og ytre miljø

- Vi benytter moderne løsninger som Microsoft Lync videokonferanse for å redusere fysiske reiser og sparer dermed miljøet. I tillegg har vi konkurranser og premiering av miljøvennlig transport til og fra jobb. Det handler mye om å fjerne avfallsbøtter, kildesortere og få den enkelte til å bli mer bevist sin miljørolle i hverdagen», sier Gustav Line.

For å bli et miljøfyrtårn må, i tillegg til ytre miljøpåvirkning, også det interne miljøet i bedriften gjennomgås. Det betyr at rutiner må være nedskrevet og selskapet må ha fokus på det helse, miljø og sikkerhet.

- Samtidig som vi er nøye med å følge lover og retningslinjer innenfor arbeidsmiljøloven, har vi flere tiltak for å øke trivselen og bidra til bedre helse. Dette er en viktig del av miljøsertifiseringen. Vi premierer røykeslutt og miljøvennlig transport til jobben, de ansatte fører treningsdagbok, vi deltar på Holmenkollstafetten og har fokus på andre sosiale tiltak som øker trivselen og reduserer sykefraværet, avslutter Gustav Line.

------------

Solide resultater

Compello AS leverer solide resultater og investerer for fremtidig vekst.

Selskapet rapporterer en omsetningsvekst på 2 prosent for 2012. EBITA-resultatet var på 25,1 millioner kroner som gir en resultatmargin på 23 prosent. Selskapet har god kontantstrøm og har ingen rentebærende gjeld.

- Vi opplever god etterspørsel etter både eFaktura og elektronisk fakturagodkjenning og opplever at markedet i økende grad ønsker standardiserte tjenester med god Return of Investment (ROI), sier Gustav Line. - Vi har lagt bak oss nok et bra år med solide resultater. Vi har omstrukturert i Sverige og ansatt ny leder i Tyskland. I tillegg investeringer vi i nettskyen og klientsoftware som Windows 8, Apple og Android, slik at vi fremover er godt posisjonert til å følge de store trendene "Bring your own device" og nettskyen. Disse investeringene ga ikke tilsvarende inntekter i 2012, men er byggeklosser for fremtidig vekst, sier Line.

www.logistikk-ledelse.no © 2013