Online Technology og Bowe Data:

Fusjonerer for å bli mer attraktive

IT-selskapet Online Technology AS fusjonerer med Bowe Data AS og blir WLCOM AS. Det nye selskapet får drøyt 30 medarbeidere og 40 til 50 millioner i omsetning.

Viseadm. direktør Geir Dølvik (t.v.) og adm. direktør Steinar Aamodt har ambisjoner at WLCOM skal doble omsetningen frem mot 2020.
Viseadm. direktør Geir Dølvik (t.v.) og adm. direktør Steinar Aamodt har ambisjoner at WLCOM skal doble omsetningen frem mot 2020.
Publisert Oppdatert

WLCOMs nye administrerende direktør, Steinar Aamodt, forteller at hensikten er å skape en sterk plattform for videre vekst nasjonalt og internasjonalt. Fusjonen skjer formelt 1. november, men samordningen er allerede i full gang. WLCOM vil ha hovedbase på Jessheim rett ved Gardermoen.

- Denne beliggenheten er optimal med kort reisetid til de fleste av våre kunder rundt i Skandinavia, samt midt i et marked i sterk vekst. Ikke minst innen de bransjene vi er spesielt sterke, sier Geir Dølvik, som blir viseadministrerende direktør i det nye selskapet.

 

Fokus på kundenes behov

Ledelsen i det nye WLCOM legger vekt på at fusjonen er drevet frem av markedets behov.

- Kunder har behov for leverandører med bredt nok kompetansemiljø til å forstå kundens forretningsdrift og bransje, og som kan ta et totalansvar for IT-løsningene. Vårt nye navn representerer vår holdning til kunder og omverdenen - WLCOM, sier Aamodt.

Online Technology AS ble stiftet i 1992 og leverer bransjeløsninger til næringsmiddelindustri, grossister, gjenvinning og grusforretninger. Selskapet har spesialisert seg på egenutviklede programvareløsninger for disse bransjene, og har nærmere 200 installasjoner i Skandinavia.

Online Technology har blant annet hatt suksess med sin bransjeløsning for leverandører til dagligvarekjedene. Drevet av krav fra de store kjedene og Matloven har denne bransjen blitt ledende hva gjelder effektivisering og standardisering av IT-løsninger for vareflyt, sporbarhet og elektronisk samhandling. Andre bransjer, som for eksempel byggevarebransjen, innfører tilsvarende standarder og gir nye vekstmuligheter for WLCOM.

Bowe Data AS ble etablert i 1988 og tilfører WLCOM høy kompetanse på administrative IT-løsninger, samt teknisk IT. Selskapet har hatt hovedfokus på bedriftsmarkedet på Romerike, men har også deltatt i prosjekter over resten av landet, blant annet i samarbeid med Online Technology.

Vekst

Ifølge Aamodt og Dølvik vil WLCOM utgjøre et av de største kompetansemiljøene i Norge på avanserte IT-løsninger mot disse krevende bransjene. Ambisjonene er å doble omsetningen frem mot 2020. Det skal skje ved en videre vekst på det lokale markedet, samt med bransjerettede løsninger nasjonalt og internasjonalt.