H-vinduet Fjerdingstad: Først med ny bransjeløsning

Først med ny bransjeløsningPeritus har lansert en komplett løsning for økonomi, administrasjon og produksjonsstyring styring av produksjon av dører, vinduer, veggmoduler og annet hvor det inngår ramme...

Publisert Oppdatert

Først med ny bransjeløsning

Peritus har lansert en komplett løsning for økonomi, administrasjon og produksjonsstyring styring av produksjon av dører, vinduer, veggmoduler og annet hvor det inngår rammeverk, glass og/eller paneler. H-vinduet Fjerdingstad AS er først ute med den nye bransjeløsningen.

Rundt 90 prosent av de 40.000 enhetene H-Vinduet Fjerdingstad produserte i fjor hadde en eller annen grad av tilpasning, så det er viktig for selskapet å ha størst mulig kontroll på prosessen

Peritus Doors and Windows bygger på standardløsningen Microsoft Dynamics AX 2012 og er utviklet av Peritus sammen med Liodden Data. Flere tusen timer ligger bak den unike bransjeløsningen, som hevdes å gi brukeren full kontroll over prosessen fra tilbud, via tegnebrett og gjennom produksjonshallen.

H-vinduet Fjerdingstad AS i Hokksund er først ute med den nye bransjeløsningen.

- Vi har en løsning som dekker alle prosesser - fra kalkulasjon og tegning av et produkt, til økonomi og produksjon, forklarer økonomisjef Hans Petter Fuglerud. - Våre ansatte kan sitte med kunden, vise hva ønskene deres medfører på en tegning og så kjøre tegningen direkte over til produksjon, legger han til.

I 2011 fikk bedriften utmerkelsen «Det Gylne Sagblad» som årets bedrift 2011 i Norsk Trevareindustri. Begrunnelsen var blant annet en rekke store endringer i bedriften som har ført til mer effektiv produksjon og forbedret økonomi, inkludert konkrete målinger og rapporter. Etter å ha kjørt Microsoft Dynamics AX med kalkylesystemet fra Liodden Data i ti år, har H-vinduet Fjerdingstad store forventninger til bransjeløsningen som nå foreligger.

- Jeg ser blant annet muligheten for å hente nye gevinster gjennom økt funksjonalitet og et mer intuitivt og brukervennlig grensesnitt, sier Fuglerud.

Enklere arbeidsdag

Når de ansatte logger seg på Dynamics AX, får de automatisk fram informasjon tilpasset sin egen rolle. Det gir dem en komplett oversikt over dagens arbeidsoppgaver.

- Fordi løsningen er sømløs, vil informasjonen være lettere tilgjengelig uansett hvor du er i prosessen. Du kan få opp relatert informasjon med et museklikk, i stedet for å måtte gå ut av vinduet du jobber i, forteller Fuglerud.

- Rundt 90 prosent av de 40.000 enhetene vi produserte i fjor hadde en eller annen grad av tilpasning, så det er viktig for oss å ha størst mulig kontroll på prosessen. Med den nye løsningen kan vi vise kunden tegninger og bilder på skjermen, og når de er fornøyd sender vi rett til produksjon.

Utvidet funksjonalitet

Microsoft Dynamics AX 2012 er en komplett ERP-løsning for administrasjon, økonomi og produksjon. Den nye versjonen har fått en rekke nye funksjoner. Med Peritus Doors and Windows jobber du i Dynamics AX hele veien. Det mest unike, er at det grafiske verktøyet som brukes til å tegne ut vinduer og dører ligger inne i selve bransjeløsningen.

- Det er mange valgmuligheter når du lager et vindu, fra vridere og ventiler til glass, solskjerming og hengsling. Velger du en bestemt egenskap, kan det gi begrensninger på andre områder. Systemet legger inn disse, så du raskt kan se hvilke kombinasjoner som er mulig. Prisen får du også vite umiddelbart, forklarer Fuglerud.

Når du bekrefter en ordre opprettes produksjonen automatisk, og produksjonsmodulen i Dynamics AX overtar. Løsningen holder også orden på spesielle forhold underveis i produksjonsprosessen, for eksempel arbeid som må utføres hos underleverandører.

Ser fremover

H-vinduet Fjerdingstad AS har produsert vinduer i mer enn 60 år. Bransjen er i rivende utvikling, med fokus både på teknologi og estetikk. Kundene stiller stadig nye krav til miljøvennlige produkter med riktig U-verdi og lite varmegjennomtrenging. Peritus Doors and Windows hjelper dem å være konkurransedyktige.

- Vi har som mål å bli fullstendig digitale. Alle produksjonspapirer og spesifikasjoner skal ligger i løsningen, og vi skal bruke håndholdte enheter der det er praktisk. I tillegg vil Peritus Doors and Windows spille godt sammen med løsningene ute hos forhandlerne, understreker Fuglerud.

Etter planen skal Peritus Doors and Windows også implementeres ved fabrikken i Polen. Da vil Fuglerud kunne ha komplett oversikt over alle data i én og samme løsning.

-------------------

H-Vinduet Fjerdingstad AS

Fjerdingstad Trevarefabrikk AS ble etablert i 1949 av familien Fjerdingstad, som fortsatt eier og driver fabrikken i Hokksund. I 1959 kom den første prototypen på H-vinduet, det velkjente husmorvinduet, og i 1962 ble vi den første H-vinduet produsenten på Østlandet. I tillegg til H-vinduet produserer H-Vinduet Fjerdingstad AS andre kvalitetsprodukter, som skyvedøren skyv-tett og foldedør. Produktene distribueres kun via forhandlere.

-------------------

Slik fungerer Peritus Doors and Windows

www.logistikk-ledelse.no © 2013