60 nye plukktrucker til Europris

Europris har kjøpt 60 plukktrucker av typen STILL CX-S 16 til sitt sentrallager.

STILL CX er en serie lavtløftende plukktrucker med løftekapasitet fra 1.000 til 2.000 kilo og med løftehøyde opp til 1.580 mm. CX-S har en løftekapasitet på 1.600 kilo og sakseløft av to paller opp til 700 mm bidrar til god plukkergonomi. Foto: STILL
STILL CX er en serie lavtløftende plukktrucker med løftekapasitet fra 1.000 til 2.000 kilo og med løftehøyde opp til 1.580 mm. CX-S har en løftekapasitet på 1.600 kilo og sakseløft av to paller opp til 700 mm bidrar til god plukkergonomi. Foto: STILL
Publisert Oppdatert

- Vi har veldig stor tro på Andersen Truck og STILL i årene fremover. I denne runden har vi sett at de er konkurransedyktige på både pris og servicetilbud. Til slutt trakk de det lengste strået på grunn av ergonomien i trucken, sier vedlikeholdssjef Ole Nylendet i Europris AS.

Før kjøpet satte Nylendet og kollegaene hans STILL under lupen og dro blant annet til fabrikken i Hamburg. Der ble de imponert over det de så.

- I Hamburg fikk vi se spennende fremtidsplaner. STILL har blant annet kommet langt med Litium-Ion-batterier og som vi i Europris synes er spennende. Vi så også flere andre STILL-maskiner der nede som vil være med å utfordre de andre leverandørene vi forholder oss til i tiden fremover.

Truckførerens komfort i førersetet

Nylendet og hans kolleger gjorde grundige undersøkelser blant egne truckførere for å finne ut hva alle brukerne mente om de forskjellige truckene i anbudsrunden. Deres tilbakemeldinger passet med ledelsens ønsker: Ergonomien må prioriteres.

- CX-S 16 var den eneste plukketrucken med ståmatte - og den er i tillegg vibrasjonsdempet. Vi må tenke på våre ansatte og dermed ergonomi. Da ble ståmatten en viktig detalj ingen av de andre kunne måle seg med, sier Nylendet. Han fremhever også energieffektiviteten, driftssikkerheten og robustheten til STILL-maskinene som viktig, siden Europris har svært høy aktivitet på lageret året rundt, og ikke kan leve med mye nedetid.

- Disse truckene vil være en mekanisme i selve hjertet til Europris. De skal plukke alle varene til butikkene våre. Jeg har veldig tro på at de fyller den rollen på en god måte, sier Nylendet, som tror Europris får "mer til overs" med denne løsningen.

Viktig leveranse for Andersen Truck

Salgssjef i Andersen Truck, Roger Mosbakk, er svært fornøyd med å få levere til Europris.

- Europris har vært eksemplariske i denne prosessen. De har vært ryddige innkjøpere og gitt alle leverandørene like vilkår i anbudsprosessen, selv om de har hatt et syv år langt samarbeid med en annen leverandør, sier Mosbakk.

De siste årene har STILL økt markedsandelen i Norge med 5 prosent. Mosbakk tror at Europris-leveransen er med på å bane veien for flere store forespørsler i tiden som kommer.

- Vi er i rute med vekstplanene våre og kommer til å være en seriøs utfordrer i alle store anbud de neste årene. Andersen Truck og STILL har de mest robuste, driftssikre truckene på markedet og har også kommet lengst i satsingen på nye energikilder. Vi var først ute med hybridtruck og vi kommer også til å være først ute med Litium-Ion, brenselceller og en rekke andre innovasjoner. STILL skal være best på intralogistikk - også i fremtiden, konkluderer Mosbakk.