Fagmesser: Fra NEF til Mat & Emballasje

Fra NEF til Mat & EmballasjeNEF-dagene skal favne videre og bli tydeligere. 4. til 6. februar 2014 er det på nytt klart for messen som nå heter Mat & Emballasje.Mat & Emballasje arrangeres...

Publisert Oppdatert

Fra NEF til Mat & Emballasje

NEF-dagene skal favne videre og bli tydeligere. 4. til 6. februar 2014 er det på nytt klart for messen som nå heter Mat & Emballasje.

Mat & Emballasje arrangeres på Norges Varemesse på Lillestrøm 4. til 6. februar 2014. Parallelt arrangeres Smak 2014, med mat og drikke, dagligvare, utstyr, interiør, design, vin og brennevin. I 2011 hadde de to messene nærmere 29.000 besøkende. Arkivfoto: Norges Varemesse

Kampen om kundene blir stadig tøffere. Da må bransjemessene følge med. Mat & Emballasje 2014 på Lillestrøm skal bli neste års viktigste møteplass for leverandører, produsenter og andre aktører innenfor næringsmiddelindustri og emballering.

Frister mer

- Vi er ikke en ny messe, men vi har ny innpakning. Vi er tydeligere, og det er lettere å skjønne hvem vi er, sier prosjektleder Elisabeth Schulze i Norges Varemesse.

Hun regner med at gamle utstillere husker hva NEF-dagene (Næringsmiddelindustrien, Emballering og Foredling) har stått for, mens nye utstillere og besøkere skal fristes av et moderne konsept og et klarere navn.

Tøffere konkurranse

Hvor langt kommer bransjeglidningen mellom næringsmiddelindustri og storkjøkken til å gå? Har lavkarbo eller kortreist mat nådd toppen? Kommer produktseriene fortsatt til å bli kortere og produktskiftene til å komme oftere? Hva kan vi gjøre for å møte fremtidens krav til bærekraft, miljø, svinn, næringsinnhold, funksjonalitet og smak? Slike spørsmål skal messen hjelpe de besøkende å få svar på.

- Skal du vinne kampen om kundene, nytter det ikke å gjøre akkurat det samme som for fem år siden. For å henge med, må du hele tiden utvikle produktene og teknologien, konstaterer Elisabeth Schulze.

I likhet med tidligere NEF-dagene vil messen "Smak" bli arrangert parallelt med Mat & Emballasje. De to messene er sammen Norges største utstillingsvindu for nye mattrender og ny produksjonsteknologi.

Mer effektivt

Én tydelig trend er at folk har dårligere tid. Derfor skal Mat & Emballasje over tre dager; én dag kortere enn NEF-dagene. Utstillerne kan velge om de vil bestille gulvareal og bygge sin egen stand, eller bestille en ferdig "pakkeløsning" som står klar til messestart.

www.logistikk-ledelse.no © 2013