SIAT: Nortura og Fatland fortsetter automatiseringen

Nortura og Fatland fortsetter automatiseringenBåde Nortura SA og Fatland AS har gått til anskaffelse av nye SIAT tapemaskiner i sine eksisterende produksjonslinjer. Begge selskapene vektlegger høye ka...

Publisert Oppdatert

Nortura og Fatland fortsetter automatiseringen

Både Nortura SA og Fatland AS har gått til anskaffelse av nye SIAT tapemaskiner i sine eksisterende produksjonslinjer. Begge selskapene vektlegger høye kapasiteter, stabil drift og lave servicekostnader og er svært tilfreds med at den italienske produsenten på nytt er representert på det norske markedet.

De nye tapemaskinene sørger for en effektiv hverdag hos Fatland AS

Italienske SIAT var tidligere representert ved Artinova i Norge og er godt kjent i det norske markedet gjennom en rekke leveranser til store industriaktører som Nortura, Fatland gruppen, Komplett.no og Bama. Men etter at SIATs samarbeid med Artinova opphørte for et par år siden har ikke merket hatt noen fast og lokal representant i det norske markedet. Det skapte naturlig nok usikkerhet i markedet og flere stilte spørsmålet om italienerne virkelig ønsket å satse i Norge.

Reetableringen med Pall-Pack AS som agent for selskapets produkter og oppbyggingen av servicetilbud til eksisterende maskinkunder i fjor viser at det satses for fullt igjen i det norske markedet.

- Vi har utelukkende fått positiv respons på det at vi nå representerer SIAT i det norske markedet, opplyser Lars-Martin Nervik, produktansvarlig i Pall-Pack. - Vi har en rekke felles kunder, hvor vi ofte har levert strekkfilmmaskinen mens SIAT har levert tapemaskinen. Så det er hyggelig for kundene at vi nå kan levere et komplett program fra tape- til strekkfilmmaskiner og at vi kan samkjøre felles servicebesøk for å spare våre kunder for unødvendige reiseturer, legger Nervik til.

Kvalitetsmaskiner

Hos Fatland AS på Ølen er god kvalitet nedfelt i vedtektene. Selskapet etterstreber å lage markedets beste produkter med rett kvalitet til rett pris, og slikt sett mener Pall-Pack at SIATs tapemaskiner passer godt inn i produksjonslinjene hos kjøttprodusenten.

- Vi kjenner ITO og Pall-Pack godt fra tidligere leveranser på palleterings- og lagersiden, så for oss var dette en vinn/vinn-situasjon, sier teknisk sjef Inge Fatland, som legger til at de er fornøyd med både maskin og mannskapet.

Høye kapasiteter

Nina Ravndal, fabrikksjef hos Nortura Hå, påpeker betydningen av å ha maskiner de kjenner til og som både fungerer over tid og imøtekommer kapasitetsbehovet.

- Det at Pall-Pack nå representerer SIAT ser vi på som positivt da de er sterke på service og raskt kan hjelpe oss dersom det skulle oppstå noe i linjen, sier Ravndal.

Hun forteller at de i prosjekteringsfasen satte som krav at tapemaskinene måtte klare minimum åtte esker pr. minutt.

- I norsk målestokk er dette relativt høye hastigheter, siden vi her snakker om en helautomatisk tapemaskin som er automatisk omstillbar for forskjellige eskestørrelser i både bredde- og høyderetningen. Det var derfor tillitsvekkende at leverandøren tok ansvar og gjennomførte flere maskintester sammen med SIAT som dokumenterte vår nødvendige kapasitet, fortsetter Ravndal.

For kollegaene hos Nortura på Rakkestad var det viktig med lokal nærhet og tryggheten om at de raskt kunne få support dersom uhellet skulle være ute.

- SIAT leverer gode tapemaskiner, men en kan fortsatt ikke regne med at de er evighetsmaskiner. Alle maskiner krever litt pleie og for oss var det veldig viktig at SIAT fikk en ny agent i Norge, sier driftssjef Helge Rognerud. Han legger til at de fikk et solid inntrykk av leverandøren som opptrådte ryddig og punktlig under hele prosjektfasen frem til levering.

www.logistikk-ledelse.no © 2013