Swisslog: Thule automatiserer og effektiviserer

Thule automatiserer og effektivisererThule Group har besluttet å automatisere materialforsyningen ved sitt anlegg i Hillerstorp utenfor Värnamo i Sverige. Swisslog er valgt som leverandør av håndterin...

Publisert Oppdatert

Thule automatiserer og effektiviserer

Thule Group har besluttet å automatisere materialforsyningen ved sitt anlegg i Hillerstorp utenfor Värnamo i Sverige. Swisslog er valgt som leverandør av håndteringsutstyr.

Materialforsyningen av kit-pakking blir nå i stor grad håndtert manuelt. Med automatiseringen vil de inngående komponentene som leveres til anlegget, automatisk bli lagret i et miniloadlager med 4 800 kasseplasser. En kran håndterer deretter plastkassene med komponenter som har kommet inn på miniloadlageret, og ved to plukkstasjoner plukkes komponenter fortløpende ut av kassene og settes sammen til biltilpassede sett som pakkes og leveres til Thule Groups tyske sentrallager. Hvert sett er unikt og utviklet etter fasongen på bilen. Ettersom bilmodeller endres og det kommer til nye modeller, oppdateres settet relativt ofte, som har ført til at den manuelle håndteringen er blitt relativt kompleks og kostbar.

Økt effektivitet

- Med den nye automatiserte løsningen øker vi effektiviteten på flere måter. Vi reduserer omstillingstiden ved pakkelinjen, øker gjennomstrømningen av artikler, reduserer behovet for lagerplass og korter ned ledetidene, sier Azzy Alvarsson, prosjektleder og ansvarlig for den nye løsningen hos Thule Group.

Investeringen er resultatet av en grundig analyse, og Alvarsson har høye forventninger til den nye automatiske løsningen og regner med den skal ha betalt seg innen to år.

- Vanligvis pleier de automatiske håndteringsløsningene å brukes i betydelig større anlegg. Investeringen er et bevis på at det lønner seg å satse på automatisering også når volumet er relativt lite, sier Håkan Furberg, salgssjef hos Swisslog.

Løsningen består av to plukkstasjoner, et miniload-anlegg med 4 800 kasseplasser samt en miniload-kran. I Swisslogs leveranse følger det også med et lagerstyringssystem, Swisslogs MFCS, som holder styr på de lagerførte artiklene og kommuniserer med Thules ERP-system, Movex.

-----

Thule ble etablert i Sverige i 1942 da Erik Thulin startet å lage produkter til fiskere. Thule Group har hovedkontor i Malmö, Sverige, og har over 3 400 ansatte ved flere enn 50 produksjons- og salgsenheter over hele verden. Gruppen tilbyr produkter innenfor fire områder: Outdoor (sykkel-, vannsport- og skiholdere, takbokser, multifunksjonelle barnevogner m.m.), Bags (data- og kameravesker, ryggsekker, sykkelvesker osv.), Towing (trekk-kroker og tilhengere) samt Work Gear (stigeholdere, verktøykasser for profesjonelle osv.).

www.logistikk-ledelse.no © 2014