Vectura spriter opp logistikken: Teknologianvendelse i verdensklasse

Teknologianvendelse i verdensklasse– Ved å velge Clarity Replenish og Lifeline Visibility fra Blue Ridge, tar vi nå steget opp i den absolutte verdensklasse når det gjelder teknologianvendelse innen o...

Publisert Oppdatert

Teknologianvendelse i verdensklasse

- Ved å velge Clarity Replenish og Lifeline Visibility fra Blue Ridge, tar vi nå steget opp i den absolutte verdensklasse når det gjelder teknologianvendelse innen optimering av supply chain og lager, sier Erik Bern, adm. direktør i Vectura.

Vectura er leverandør av komplette logistikkløsninger for drikkevarebransjen. Selskapets tjenester omfatter blant annet innkjøp og innkjøpsløsninger, lagerdrift, transport, salg og informasjonslogistikk. På vegne av sine importører tar Vectura inn varer fra drøyt 800 produsenter fordelt på over 50 land, og selskapets hovedkunder er Vinmonopolet, hotell- og restaurantbransjen, grossister og tax free-segmentet. Arkivfoto: Henning Ivarson

Vectura AS er landets ledende logistikkvirksomhet innenfor vin, brennevin og andre alkoholholdige drikker. Selskapet tar nå i bruk spesialistverktøyet Clarity Replenish samt den tilknyttede analysemotoren Lifeline Visibility for å optimere varestrømmene fra produsenter og leverandører over hele verden til sin grossist- og distribusjonsvirksomhet i Norge.

Verktøyene leveres av Inventory Investment AS, et ledende spesialistmiljø innen resultatorienterte løsninger for prognostisering samt optimering av innkjøp og vareforsyning. Clarity Replenish, som utvikles av Atlanta-baserte Blue Ridge, brukes av en rekke grossister, distributører og detaljister i Norden og i resten av verden.

- Vi er spesielt stolte over å ha blitt valgt som leverandør av systematikk for optimering og effektivisering av Vecturas vareflyt, sier Sverre Rosmo, daglig leder i Inventory Investment. - Som en partner for meget bevisste og krevende importører - og ikke minst som største leverandør til Vinmonopolets mer enn 280 butikker og til et stort antall hotell, restaurant og cateringselskaper - stiller Vectura svært strenge krav til en løsning for planlegging, prognostisering og varepåfylling av selskapets produkter. Clarity Replenish og Lifeline Visibility vil være meget vitale brikker knyttet til å gi selskapet et strategisk så vel som et lønnsomhetsmessig gjennombrudd, mener Rosmo.

Ett av verdens mest sofistikerte logistikkanlegg

- Å være den toneangivende aktøren i det norske og nordiske markedet innen alkoholholdige drikker krever en ambisiøs og proaktiv holdning knyttet til bruk av ny teknologi og verdensledende kompetanse, sier Erik Bern, adm. direktør i Vectura.

Selskapet har vært gjennom en viktig omstillingsprosess og har nå ifølge Bern ett av verdens mest sofistikerte logistikkanlegg skreddersydd for vin- og spritsegmentet.

- Ved å velge Clarity Replenish og Lifeline Visibility fra Blue Ridge, tar vi nå steget opp i den absolutte verdensklasse når det gjelder teknologianvendelse innen feltet optimering av supply chain og lager. Vi kommer nå til å kombinere det beste fra to verdener - vårt solide grunnsystem SAP som løpende håndterer våre transaksjoner overfor leverandører og kunder, samt at Clarity Replenish skaper nye konkurransefortrinn gjennom en fremragende presisjon og unik optimering i sømløst samspill med SAP. Gjennom Lifeline Visibility blir vi i tillegg i stand til å verdiøke våre leveranser til aktører i hele verdikjeden vår, sier Bern.

Det faktum at Blue Ridge-teknologien helt og holdent er basert på SaaS (Software as a Service) gjør at den tekniske implementeringen og driftingen av løsningen blir svært enkel og oversiktlig for Vectura.

- At Inventory Investment har erfaring med å implementere Clarity som ekspertsystem ved siden av SAP, og ikke minst at de har en lang rekke av tilsvarende vellykkede prosjekter bak seg, gjorde meg svært trygg på at vi her valgte en løsning og en partner i tråd med våre ambisiøse fremtidsplaner, fremholder Bern.

www.logistikk-ledelse.no © 2013