23948sdkhjf

Logistikkstudenter fra Høgskolen i Molde: Lærerik studietur til Rotterdam

I midten av mars var 30 logistikkstudenter fra Høgskolen i Molde på studietur til Rotterdam hvor de besøkte Rotterdam School of Management og fikk et innblikk i virksomheten på Europas største containerhavn.

Logistikkforum er en frivillig studentorganisasjon ved Høgskolen i Molde, og arbeider primært for logistikkstudenter og arrangerer aktiviteter som bedriftsbesøk, studieturer og lignende. Hvert år har Logistikkforum to store events, hvor den ene er Transport & Logistikk-konferansen på Gardermoen på høsten.

RSM og containerhavn

I perioden 13. til 16. mars var 30 logistikkstudenter fra Høgskolen i Molde – Vitenskapelig Høgskole i Logistikk – på studietur til Rotterdam. Her ble det blant annet avlagt et besøk til RSM, Rotterdam School of Management, hvor studentene fikk en innføring i logistikken på havnen i Rotterdam, i tillegg til informasjon om masterstudiet som RSM tilbyr.

Dagen etter var hovedaktiviteten et besøk til havneområdet i Rotterdam, kjent som den største containerhavnen i Europa og den tiende største i verden. Her ble vi bussguidet rundt på et enormt industriområde hvor tusenvis av containere ankommer fra fjern og nær, for deretter å distribueres videre rundt i Europa. I tillegg fikk studentene innblikk i hvor viktig god logistikk er for effektivisering og reduserte kostnader.

God hjelp av Arne Jakobsen i NCL

Opplegget var arrangert av Logistikkforum med særdeles god hjelp fra Arne Jakobsen – tidligere student på Høgskolen i Molde og eier og CEO i NorthSea Container Line (NCL).

Jakobsen sitter nå i Høgskolestyret og turen hadde ikke blitt en like stor suksess uten hans hjelp og velvilje.

Logistikkforum og studentene ved Høgskolen i Molde, takker alle involverte for en lærerik, spennende, faglig og sosial tur.

Hvor går turen til neste år, mon tro?

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062