Ny COO i UniCarriers Europe

Thomas Wiklund, tidligere toppsjef for Kalmar Truck Division, har tiltrådt som ny Chief Operating Officer (COO) med ansvar for salg og servicemarkedet i UniCarriers Europe.

Thomas Wicklund bringer med seg en omfattende kunnskap om truckmarkedet og materialhåndteringsløsninger til UniCarriers.
Thomas Wicklund bringer med seg en omfattende kunnskap om truckmarkedet og materialhåndteringsløsninger til UniCarriers.
Publisert Oppdatert

UniCarriers

UniCarriers Group ble etablert i 2011 gjennom sammenslåingen av de tre truckmerkene Nissan, Atlet og TCM.

Gruppen er eid av Innovation Network Corporation of Japan (INCJ) med 53,3 prosent, Hitachi Construction Machinery (tidligere TCM-eier) med 26,7 prosent og Nissan Motor med 20 prosent.

I finansåret 2013 hadde gruppen 5.200 ansatte og en omsetning på 1.3 milliarder euro.

Her i landet selges UniCarriers-truckene både av UniCarriers Norway (tidligere Atlet Norge) og av Brubakken.

Tomas Wicklund (51) etterfølger Keiji Ikeda og dermed øker UniCarriers sitt fokus på sitt europeiske salgsnettverk ledet av en europeisk ledergruppe. De viktigste målene for ham er å sikre fortsatt vekst og markedsandeler i Europa.

– UniCarriers har et bredt spekter av moderne materialhåndteringsløsninger med stort potensial for videre vekst. Jeg er veldig spent på å få til å bruke min erfaring fra lignende situasjoner, og bli delaktig i et team med profesjonelle medarbeidere, sier Wiklund, som vil rapportere til Nobuo Yoh, CEO og President for UniCarriers Europe.

 

Tidligere toppsjef for Kalmar Truck Division

Thomas Wicklund bringer med seg en omfattende kunnskap om truckmarkedet og materialhåndteringsløsninger til UniCarriers. Han har arbeidet i Cargotec-konsernet i åtte år, og i perioden som toppsjef for Kalmar Truck Division oppnådde merket en dobling av salget på tre år slik at de ble global markedsleder i sitt segment.

Keiji Ikeda har tilbrakt totalt ti år av sin karriere i Europa, og i løpet av den tiden hatt en avgjørende innflytelse på både etableringen av, og dagens struktur på UniCarriers Europe. Han flytter nå tilbake til Japan hvor han vil fokusere på nye oppgaver i UniCarriers Group.