Rekordstort Scania Winter

Scania velger Trysil for femte gang til sitt vinterarrangement - denne gangen er det større enn noensinne.

Publisert Oppdatert

Scanias vinterarrangement, Scania Winter, blir nå arrangert for femte gang på Trysil. - Det har aldri vært tema å flytte arrangementet, skriver Scania i en pressemelding.

Scania Winter er et kundearrangement gjort i samarbeid med 12 innen transportbransjen som også skal presentere sine løsninger.

Arrangementet går av stabelen fra uke 3 og tilmed uke 7.

Denne gangen er arrangementet større enn noensinne. Scania-fabrikken har i år valgt å legge et europeisk pressearrangement til Scania Winter. Media fra hele Europa er invitert og alle har meldt sin ankomst - og TransportMagasinet er selvsagt tilstede.

Stiller med 16 forskellige kjøretøy

Scania stiller med 16 forskjellige kjøretøy. Forskjellige hjulkonfigurasjoner, motorstørrelser, drivstofftyper og påbygg. Alle bilene lastet så våre gjester skal få rette opplevelsen.

- Vi ønsker å sette trafikksikkerhet i førersetet. Hva betyr rett dekkvalg og hvor effektive er de forskjellige hjelpesystemene. Under årets Scania Winter har våre besøkende optimale muligheter til å prøve dette under sikre forhold. Vi håper dette gir ny kunnskap som kan bidra til å forebygge trafikkuhell.

Fokus på HMS er som alltid en del av våre arrangement, ikke bare på bilene og utstyret. Det er like selvfølgelig i tilretteleggingen som i selve gjennomføringen. Som et ledd i dette samarbeider vi med vegvesenet og har fått tillatelse til å sette ned hastigheten ved Seteråsen, så lenge det er aktivitet på banene, og håper samtidig at vi ikke skaper mye irritasjon for de andre som benytter riksvei 25, sier John Lauvstad, direktør kommunikasjon og branding i Norsk Scania AS.

Mer enn 850 gjester

Mer enn 850 gjester fra hele Europa vil besøke arrangementet og få oppleve en liten bit av Trysil. Det er 75 journalister, 280 utenlandske kunder og over 500 norske kunder.

For å kunne gjennomføre et slikt arrangement med godt innhold har vi med 12 samarbeidspartnere som presenterer og demonstrerer sine produkter og løsninger.

- Det vil til enhver tid være ca. 40 representanter fra Scania (og samarbeidspartnere) i sving hver dag. Arrangement vil pågå fra uke 3 og til og med uke 7. Vi vil benytte mer enn 2500 overnattingsdøgn på hotellet, forteller Lauvstad, og tilføyer at tidligere suksess ligger i det fantastiske samarbeidet Scania og samarbeidspartnere imellom.

- Vi i Norsk Scania ser frem mot 5 uker i Trysil og er sikre på at vi igjen skal få fornøyde besøkende. Til og med snøen vi ønsket oss, har vi fått, avslutter han.