23948sdkhjf

Verdens høyeste på lett chassis

Arbeidshøyde på hele 29 meter er rekordhøyt på et 3,5 tonn chassis.

Det er den tyske produsenten Ruthmann som har utviklet verdens høyeste bilmonterte lift på et 3,5 tonns chassis. Ruthmann TB 290 har en arbeidshøyde på hele 29 meter og er en videreutvikling av produsentens forrige toppmodell TB 27+.

– Den er et resultat av et stort og innovativt utviklingsarbeid og har i tillegg fått helt nytt design på flere komponenter, opplyser Jan Jenssen, produktsjef hos den norske importøren Brubakken AS.

Mange bruksområder

Selskapet tilbyr arbeidsplattformer til utleieforetak og sluttkunder og Jenssen mener Ruthmann TB 290 er et godt alternativ for vaktmestere, vindusvask, landskapsarkitekter, vedlikehold og reparasjoner av bygninger etc.

– Med TB 290 kan man nå arbeidsområder som tidligere bare var tilgjengelig med lifter montert på større chassis. Stor rekkevidde på hele 16,2 meter, kurvkapasitet på 230 kilo samt en fast og solid konstruksjon gjør den kvalifisert for daglig røff bruk, sier han.

Brubakken opplyser at liften har kompakte dimensjoner og ert tilpasset kjøretøyer med Euro 6-motor. Selskapet har så langt konsentrert seg om montering av Ruthmann lifter på Mercedes-Benz Sprinter, men Jenssen opplyser at TB 290 også vil kunne monteres på andre 3,5 tonns chassis.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109