Kjell Olsen Maskin jubilerer:

40 år med knekk og saks

I april for 40 år siden var Kjell Olsen Maskinforretning AS i full gang for alvor etter oppstarten et par-tre måneder før. I dag er sønnen Arne Olsen like entusiastisk når han organiserer service og selger nye blikkenslagermaskiner over hele landet.

- Som importør av RAS i Norge ser jeg lyst på situasjonen fremover. De produserer fremragende maskiner og er et utrolig hyggelig selskap å jobbe for, uttaler Arne Olsen, daglig leder i Kjell Olsen Maskinforretning AS.

- Som importør av RAS i Norge ser jeg lyst på situasjonen fremover. De produserer fremragende maskiner og er et utrolig hyggelig selskap å jobbe for, uttaler Arne Olsen, daglig leder i Kjell Olsen Maskinforretning AS.

Publisert Oppdatert

I dag, som for 40 år siden, er fortsatt service og oppfølging av maskinene kjernen i virksomheten.

- Uten god service ute hos blikkenslagerne er det ikke bruk for firmaet. Det er der det skjer. Der står maskinene, som helst skal være i daglig drift uten problemer, sier Arne Olsen.

For uten ham selv er tre andre ansatte involvert i service og teknisk oppfølging.

Selv nærmer Arne Olsen seg de femti. Han var ikke gamle gutten før faren tok han med blant tynnplatemaskiner og utstyr. Kjell Olsen hadde 12 år som salgsdisponent og like mange år med tett kontakt med landets blikkenslagere før han etablerte sin egen maskinforretning i 1977.

Livets rett

Alle de fire ansatte, inkludert Kjell Olsen, hadde lang fartstid i bransjen. A/S Heimdal Maskinforretning gikk inn, og de fire sto uten arbeidsgiver. Olsen hadde god tro på seg selv og kollegene, og startet opp med samme varer og samme kundekrets.

Helt fra starten var agenturet på RAS-maskinene en solid grunnmur i virksomheten. Kobber- og blikkenslagermagasinet besøkte Kjell Olsen for 40 år siden og lot seg imponere av den nye Bogencherer-maskinen på lageret; den eneste av sitt slag på markedet. Kjell Olsen kommenterte utviklingen på maskinsiden den gangen slik:

- Utviklingen innen blikkenslageryrket er for tiden så fantastisk at man snart må kalle det industri i stedet for håndverk.

Til fagbladet trakk Kjell Olsen frem den gang at hans firma var de eneste importører i landet som drev service i denne bransjen, og reportasjen fra den gang ble avsluttet med at bladet så absolutt trodde at det nystartede firmaet hadde livets rett.

Nesten over ende

Kjell Olsen sørget for at sønnen Arne, en av tre søsken, fant veien inn i maskinbransjen. Først ved å skaffe læreplass hos Blikkenslager Søran på Gjelleråsen, og deretter ved å ta ham med på messebesøk og fabrikkbesøk, særlig i Tyskland som alltid har vært kjernelandet. Så etter militærtjenesten var Arne i gang som servicetekniker og læregutt i farens firma.

For sytten år siden fikk Kjell Olsen et lettere slag. Han fulgte fortsatt med i den daglige driften, men Arne Olsen ble for alvor bevisst på ansvaret for salg og drift.

Bedriften gikk bra. Arne Olsen ansatte flere folk på service. Men han innrømmer at kontroll på økonomi og organisering ikke var god nok. Pengene rant fortere ut enn inn. Rundt årtusenskiftet var det nesten stopp. Men han rakk å ta noen grep, sa opp noen folk og la om driften. Frem til 2009 drev han firmaet alene sammen med en servicetekniker. I løpet av de siste årene har firmaet vokst forsiktig, slik at de nå er fire ansatte pluss Arne Olsens søster, Anja, i administrasjonen.

Inspirerende

- Aktiviteten svinger med byggekonjunkturene. Vi ser at bedriftene holder igjen investeringene når verden virker usikker. Vi leverer i hovedsak til blikkenslagere og isolatører og annen tynnplateindustri.

Som importør av RAS i Norge ser jeg lyst på situasjonen fremover. De produserer fremragende maskiner og er et utrolig hyggelig selskap å jobbe for. Dørene er alltid åpne der nede for firmaet og våre kunder. Når både leverandøren og blikkenslagerkundene inspirerer oss i hverdagen, er det gøy å holde på, sier Arne Olsen.

For mer informasjon besøk: www.olsenmaskin.no