Deltapump AS:

5.-generasjon etablerer avdelingskontor i Bergen

Den 1.februar 2014 gikk Fredrik Høie inn som salgs- og markedssjef i Deltapump AS. Han blir da femte generasjon av Høie-familien som driver videre selskapet som har levert tannhjulspumper i over 136 år.

Fredrik Høie t.v representerer 5.-generasjon i familiebedriften som har 136 år lang historie. Fredrik er nå salgs- og markedssjef i Deltapump. Carl Johan Høie er Fredriks far og daglig leder i selskapet.
Fredrik Høie t.v representerer 5.-generasjon i familiebedriften som har 136 år lang historie. Fredrik er nå salgs- og markedssjef i Deltapump. Carl Johan Høie er Fredriks far og daglig leder i selskapet.
Publisert Oppdatert

Bakgrunnen for at selskapet nå ekspanderer til Bergen, er ønsket om å posisjonere seg sterkere i markedet som leverandør av tannhjulspumper.

Fredrik Høie vil jobbe tettere med kundemassen og markedet bedriften jobber mot. Da var Bergen et naturlig sted å starte.

- Vi vil være tilknyttet hovedkontoret i Karmsundsgaten i Haugesund, som for øvrig også huser Delta Maskinering AS. Selv kommer jeg til å jobbe tettere med salg av våre tannhjulspumper i markedet, sier Fredrik Høie. De nye lokalene har beliggenhet i Sandviksboene 5, Bergen.

Vil være preferert leverandør

Deltapump AS, som tidligere var en del av Delta Pumpefabrikk AS, teller nå over 136 års historie med produksjon og salg av tannhjulspumper mot olje- og gass sektoren, skipsverft og rederi, oppdrett, industri, anlegg og landbruk.

Carl Johan Høie, som er daglig leder i firmaet, forteller at man vil satse videre på den lange tradisjonen bedriftene har hatt innen utvikling og produksjon av tannhjulspumper, samt å være den prefererte leverandør av maskineringstjenester.

- Vi har hele veien vært i endring og utviklet oss i takt med behovene i markedet. Det er et naturlig ledd for oss å styrke oss i markedet igjennom proaktivt i salg og kundeoppfølginger, understreker han.

Historie:

Carl Johan sin oldefar etablerte J.R. Høie Smie og Jernstøperi i 1878. Den gangen som drift av mekanisk verksted, og med produksjon av båtmotorer og smijernprodukter.

Rundt 1920-tallet startet de med produksjon av motordrevne lensepumper. De begynte også med produksjon av tannhjulspumper, som fortsatt er en stor del av dagens drift. På 70-tallet startet maskineringsdelen, da som regionens første bedrift med CNC-styrte maskiner, som produserte maskiner som tømte safter ut av siloene på gårdene.

I 2008 foretok Delta Pumpefabrikk AS en fisjon, som resulterte i de to selvstendige selskapene Deltapump AS og Delta Maskinering AS.

For mer informasjon besøk: www.deltamaskinering.no