Grad-Tek med portugisisk slipeagentur

Alltid et marked for kvalitetsmaskiner til rett pris!

Med nytt maskinagentur ønsker Grad-Tek AS å tilby sine kunder effektiv overflatebehandling med høy kvalitet. Portugisiske NS ble blant annet valgt fordi maskinene gir god valuta for pengene.

Thomas Selvik, daglig leder i Grad-Tek AS demonstrerer den nye ML 100 automatiske rørbøyemaskinen som også kan bøye rør manuelt.

Thomas Selvik, daglig leder i Grad-Tek AS demonstrerer den nye ML 100 automatiske rørbøyemaskinen som også kan bøye rør manuelt.

Publisert Oppdatert
- Du får 100 prosent resultat hver gang med elektrokjemisk grading i vår egenutviklete prosess, sier Thomas Selvik og viser frem en kompleks del som har vært overflatebehandlet.

- Du får 100 prosent resultat hver gang med elektrokjemisk grading i vår egenutviklete prosess, sier Thomas Selvik og viser frem en kompleks del som har vært overflatebehandlet.

NS er en spesialisert produsent av maskiner for etterbehandling og polering av metallkomponenter som ligger i Gondomar, Portugal. Grad-Tek AS forhandler maskinene som daglig leder Thomas Selvik beskriver som "gjennomtenkte kvalitetsmaskiner".

Både automatisk og manuell

ML100 slipemaskinmaskin er det perfekte valget for etterbehandling og polering av runde, ovale og elliptiske rør. ML's planetariske system gjør arbeidet uten å rotere røret, og leverer de beste resultatene på bøyde og buede rør også. Det automatiske mateanlegget transporterer rette rør sikkert og automatisk gjennom maskinen, slik at en oppnår høy produktivitet på etterbehandlingen av rørene.

- Med ML100 rørpoleringsmaskin sliper og polerer du rette rør med gjennomløp, men du kan også bearbeide buede rør manuelt. Fleksibiliteten av det planetariske systemet muliggjør en perfekt finish i ulike typer bøyde rør, inkludert flate deler. Selvik demonstrerer hvor lett det er å stille om maskinen. Et par grep og vips får maskinen en ny konfigurasjon.

"Alt-i-ett-maskinen er en myte"

Kvalitetskravene blir høyere og overflatene forventes perfekte. Derfor mener Selvik slipespesialister, som eksempelvis Grad-Tek AS, alltid vil finnes.

- Alt-i-ett-maskinen er en myte. Jeg vet en del maskinleverandører hevder de kan levere maskiner som spytter ut komponenter som ikke trenger etterbehandling. Greit nok det, men hvis du er villig til å la en maskin med en timepris på 1200 kroner gjøre en operasjon som en enkel slipemaskin gjør for brøkdelen av kostnaden, så blir det dyre deler, hevder Thomas Selvik.

Selvik viser oss den nye maskinen og demonstrerer hvor lett det er å bytte slipebånd. Et rett rør sendes gjennom med automatisk mating og et bøyd rør føres gjennom manuelt. Det hele virker overbevisende.

På spørsmål om hvorfor valget falt på en portugisisk maskinprodusent svarer bedriftslederen slik: - Portugal likner på Norge med hensyn til industrien - små fleksible bedrifter som har et stort kunde og produktspekter. NS har klart å forme sitt eget segment, og kvalitetsmaskiner til riktig pris er det alltid et marked for.

Grad-Tek = overflatekompetanse

Maskinagentur er kun en del av virksomheten til Grad-Tek AS. Hurumbedriften er naturlig nok også forhandler av slipemedier. Selvik viser fram alt fra mais, tre, valnøttskall og plast til keramikk, porselen og stålkuler.

- Overflatebehandling er en vitenskap og vi i Grad-Tek har god kompetanse innen fagfeltet. Thomas Selvik har selv flere tiår i bransjen og har gått gradene hos sin far, Svein Selvik, som er internasjonalt kjent for sine maskinkonstruksjoner for ledende maskinprodusenter.

- Ja, jeg har fått den beste skolen og far har også konstruert en meget effektiv prosess for overflatebehandling av komplekse deler, nemlig "elektrokjemisk grading". Dette ledet til at Grad-Tek har en egenutviklet maskin - GT-204 - som gir 100 prosent resultat hver gang. Den benyttes gjerne til komplekse maskinerte deler. Vi bygger en egen jig til produktene og kan ha flere jiger til overflatebehandling samtidig. Det gir meget effektiv grading. Hvis kunden ønsker det kan vi teste prosessen på et produkt slik at kunden selv kan se hvor effektiv gradingen blir samtidig som vi kan utarbeide kalkyler for lønnsomhet, forklarer Selvik.

Leiekjøring for små produsenter

Selvik har mer å by på. - I tillegg til å være leverandør av maskiner og forbruksmateriell er vi også rådgivere for bedrifter med behov for vår kompetanse. I visse tilfeller utfører vi leiekjøring for små produsenter. Så du kan si vi er et komplett kompetansesenter innen overflatebehandling, konkluderer Thomas Selvik.

For ytterligere informasjon besøk: www.grad-tek.no

Thomas Selvik, daglig leder i Grad-Tek AS demonstrerer den nye NS ML100 maskinen med automatisk mating av rette rør.

Thomas Selvik, daglig leder i Grad-Tek AS demonstrerer den nye NS ML100 maskinen med automatisk mating av rette rør.