Tre i fjor og tre til i år:

Årdal Maskinering satser tungt på Mazak

Jærbedriften Årdal Maskinering satser friskt om dagen. Med tre nye Mazak i fjor klinker de til i år med enda tre nye maskiner fra samme produsent! Økt etterspørsel med følgende økt behov for kapasitet er hovedårsaken til investeringene.

- Vi satser sterkt på Mazak nå, men er ikke gift med noen, sier Jørn Arve Årdal, gründer og hovedeier av Årdal Maskinering AS.

- Vi satser sterkt på Mazak nå, men er ikke gift med noen, sier Jørn Arve Årdal, gründer og hovedeier av Årdal Maskinering AS.

Publisert Oppdatert

Årdal Maskinering ble etablert høsten 1997 av Jørn Arve Årdal, da som eneste ansatt. Bedriften opplevde stor vekst, og i 2003 flyttet man til nye lokaler som måler 2100 m2. I dag har Årdal Maskinering over 40 ansatte.

Kun ordrebasert produksjon

- Vi har spesialisert oss på produksjon etter bestilling, og har ingen egne produkter. 90 prosent av produksjonen er oljerelatert, forteller Jørn Arve Årdal, gründer og entusiast.

- I tillegg til spesialisering er vi en moderne og innovativ bedrift med høy kvalitet på produkter og god leveringsdyktighet. Siden starten har vi satset på lærlinger. For å få dette til har vi alltid hatt flinke fagfolk som ønsker utfordringer og som bidrar til et dynamisk og trivelig arbeidsmiljø. Av bedriftens over 40 ansatte er syv lærlinger. Når vi nå søker tre nye medarbeidere er en av dem lærling, sier Årdal.

Seks nye Mazak på kort tid!

At man investerte i tre nye Mazak i 2012 har ikke bremset investeringsviljen. - Vi har gode erfaringer med denne maskinprodusenten, og nå venter vi tre nye maskiner før sommerferien, sier Årdal.

Har dere ikke nok kapasitet i dag?

- Vel, det er en av årsakene, men vi vil gjerne holde tritt med den teknologiske utviklingen, så da er det viktig å satse på nye raske maskiner. Enkelte av de nye maskinene erstatter gamle som fasesut. Vi har stadig behov for flere fagfolk og en måte å øke kapasiteten på, i mangel av folk, er å ha flerfunksjonsmaskiner som gjør så mye som mulig i en oppspenning. Klarer vi å kombinere gode hoder med den beste teknologien får vi en stor gevinst på kapasitet, men også på kvalitet. Færre oppspenninger gir mindre rom for feil, så enkelt er det, mener Jørn Arve Årdal.

Blir det bare Mazak hos Årdal Maskinering?

- Maskinleverandøren Ravema AS gjør en god jobb i distriktet og Mazak har gode maskinløsninger, men vi er ikke gift med noen, repliserer Årdal.

Mer informasjon finner du på gå til webside

Tre nye Mazak fant veien til Årdal Maskinering AS i 2012 og tre nye er i anmarsj før sommerferien!

Tre nye Mazak fant veien til Årdal Maskinering AS i 2012 og tre nye er i anmarsj før sommerferien!