BAE Systems åpner dører for Tamek AS

Avtale om produksjon for kampvognprodusenten BAE Systems skapte flyttebehov, og allerede samme år som Tamek AS flyttet har omsetningen mer enn doblet seg!

Patrik Berggren, daglig leder hos Tamek AS, foran en av de seneste investeringene i stanseavdelingen.
Patrik Berggren, daglig leder hos Tamek AS, foran en av de seneste investeringene i stanseavdelingen.
Publisert Oppdatert

Det har vært et innholdsrikt år, og Tamek AS har virkelig fått vise sin evne til omstilling og fleksibilitet. Det som startet med en forespørsel og et tilbud på produksjon av en enkelt del til kampvognen CV90, har gitt ordre på produksjon av langt flere deler for BAE Systems.

- Samtidig har vårt renomme åpnet dørene for oss hos flere nye kunder, forteller daglig leder hos Tamek AS, Patrik Berggren.

Vidar Granberg i gang med avanserte detaljer i maskineringssenteret hos Tamek AS.
Vidar Granberg i gang med avanserte detaljer i maskineringssenteret hos Tamek AS.

Livs sjanse!

- Vi i Tamek AS har alltid drevet med finmekanisk produksjon. Vi driver med maskinering, knekking, stansing, laserskjæring, sveising, montering og våre oppdrag har hovedsakelig kommet fra fly-, tog- offshore- og forsvarsindustrien. Vår plan har vært en langsiktig og rolig vekst for Tamek. Men da avtalen om oppdrag for BAE Systems ble inngått, føltes det som en ”once in a lifetime case” og en mulighet som vi som bedrift bare måtte ta, sier Berggren.

Som skreddersydd

Luis Lopez sliper på lyktehus som skal til CV 90.
Luis Lopez sliper på lyktehus som skal til CV 90.

- Da den første kontrakten for BAE Systems ble signert, innså vi raskt at vi trengte større lokaler, flere ansatte og flere maskiner. Vi startet sonderingen av eiendomsmarkedet, og kom over lokalene til tynnplatebedriften Cubic her på Lindeberg. De hadde nylig besluttet å avvikle driften og deres maskinpark var som skreddersydd for Tameks fremtidige behov, forklarer Berggren og fortsetter:

- Produksjonslokalene på Frogner og den allsidige maskinparken var helt avgjørende for vårt valg, og da vi samtidig også kunne la fem tidligere ansatte fra Cubic begynne å jobbe hos oss, følte vi at mye gikk vår vei, forteller Berggren smilende.

Blir ISO-sertifisert

De nyansatte fra Cubic tilførte Tamek over 120 års erfarenhet fra mekanisk produksjon og montasje, og i kombinasjon med erfarne Tamek medarbeidere fra Kalbakken har man skapt ett ”winning team” hvilket langt på vei gjort flyttingen til en suksess.

Terje Røhne sørger for optimal overflatefinish på delene.
Terje Røhne sørger for optimal overflatefinish på delene.

- Nå jobber vi mot ISO 9001 sertifisering, og vi har nylig hatt besøk av representanter fra blant annet MAN, Iveco, Scania og Nammo flere andre store bedrifter. Under det siste besøket vi hadde her var det flere representanter fra Forsvarsdepartementet, så vi kan trygt si at BAE Systems kontrakten har åpnet nye dører for oss. Nå har vi holdt til her i litt over et halvt år, og vi trives veldig godt. Vi samarbeider med flere andre firmaer i samme område, og føler absolutt at vi er med på å bidra til det gode faglige lokalmiljøet som finnes her, understreker Berggren.

Lys fremtid i møte

Tamek AS har samarbeid med Innovasjon Norge, samarbeider med yrkesskolene i nærheten og har flere ungdommer fra lokalområdet som går i lære i bedriften.

- Vi satser dedikert og målbevisst på lærlinger. Unge, sultne talenter med motivasjon og engasjement er nøkkelen til suksess for bedrifter som Tamek, og vi mener derfor at det er vår jobb å gjøre det å jobbe med mekanikk så attraktivt som mulig, forklarer Berggren.

Martin Mork foran laserskjæreren. I gang med omstilling av maskinen for produksjon av nye deler.
Martin Mork foran laserskjæreren. I gang med omstilling av maskinen for produksjon av nye deler.

- Nå som stadig nye typer oppdrag strømmer inn til oss, vil det å jobbe hos Tamek både være spennende og utfordrende, og jeg er 100 prosent overbevist om at Tamek går en lys fremtid i møte. Vår moderne maskinpark, vår beliggenhet, høyt motiverte medarbeidere og spennende nye oppdrag gjør at jeg gleder meg til hver dag som kommer, avslutter Patrik Berggren med stor optimisme.

 

Les mer på www.tamek.no