CoroMill 345-skjær forenkler planfresing i rustfritt stål

Ny generasjon skjær fra Sandvik Coromant gir lavere skjærekrefter og økt produktivitet.

Foto: Sandvik Coromant

Publisert Oppdatert

Ved fresing av rustfritt stål er det mange utfordringer, inkludert vanskeligheter med spondannelse, utslitningstid og produktivitet. De nyeste skjærgeometriene for CoroMill 345 er spesialutviklet for å gi en lettere sponfraskilling og de små kreftene som kreves for å overkomme slike utfordringer. De mange fordelene inkluderer ikke bare større metallfjerningshastigheter, men også evnen til å bruke CoroMill 345 på maskiner med mindre kon (maskiner av typen ISO 30 og ISO 40), i vibrasjonsfølsomme operasjoner og der det er svake elementer.

Bedrer arbeidsmiljøet

De nye skjærene har åtte kanter, fire på hver side, og selv om de sitter negativt i skjærholderen, sørger en svært høy sponvinkel for positiv, lett sponfraskilling. Dette gir ikke bare fremragende spondannelse i rustfritt stål, men bedrer også arbeidsmiljøet på grunn av en mer dempet maskineringslyd, mener produsenten. Et bredfasskjær (wiperskjær) er også tilgjengelig når man krever en optimal overflate. Det finnes innvendig kjøling for skjæreverktøy med opptil 125 mm i diameter.

Økte effektiviteten med 50 prosent

Det ble rapportert fremragende resultater fra en nylig gjennomført utførelsestest hos kunde. Et pumpehus laget av 316L rustfritt stål ble utsatt for tørr grovbearbeiding på et horisontalt maskineringssenter. Med bruk av CoroMill 345 kunne man øke både skjær- og matehastighet i forhold til et konkurrerende skjæreverktøy. Dette gjorde at man leverte 50 prosent flere komponenter med 22 prosent større metallfjerningshastighet, uten å slite ut skjærene. Ved å bruke de nye skjærene kunne man faktisk oppnå tre komponenter per skjærkant, mot bare to med det konkurrerende skjæreverktøyet, melder produsenten.

For mer informasjon besøk: www.sandvik.coromant.com/no