CTR med to nye DMG

Completion Technology Resources AS (CTR) er leverandør av nedhullsverktøy og tjenester innen brønnkomplettering og brønnintervensjon for olje- og gassindustrien. Konkurransen er stor og derfor satser bedriften på mest mulig automasjon.

CTR har nylig investert i to nye DMG ecoline-maskiner levert av AIL. Fra venstre: Ken Ueland, produksjonsleder hos CTR og Terje Grude, avdelingsleder skjærende verktøy hos AIL.

CTR har nylig investert i to nye DMG ecoline-maskiner levert av AIL. Fra venstre: Ken Ueland, produksjonsleder hos CTR og Terje Grude, avdelingsleder skjærende verktøy hos AIL. Foto: Joppe Næss Christensen

Publisert Oppdatert

- Vi starter med ideen og leverer produktet klart til å kjøres i brønnen, forteller Ken Ueland, produksjonsleder hos CTR.

I tillegg til å utvikle nye produkter etter kundens spesifikasjon, tilbyr CTR en rekke produkter som har vellykket driftsdokumentasjon fra et bredt spekter avfeltjobboperasjoner.

Alt i en maskin

CTR leverer produkter med alt nødvendig utstyr til kunden og utfører installasjon samt service. Bedriftens feltingeniører ankommer stedet og sørger for at jobben blir utført feilfritt. Kundene er krevende og forventer at feilfrie produkter leveres "at site on time".

Derfor har CTR investert i to stk DMG-maskiner type DMU 50 eco og CTX 510 eco. De er standardmodeller med 3+2 akser, og universaldreiebenk med C-akse og roterende verktøy.

Om maskinene uttaler Ueland kort:

- Vi er godt fornøyde med disse maskinene. De passer vår produksjon av svært komplekse deler og produkter.

Viktig med opplæring

At nye avanserte maskiner krever kvalifiserte maskinoperatører er en selvfølge, og riktig opplæring er avgjørende for å kunne utnytte maskinenes kapasitet til det fulle.

- Vi har fått god kursing på maskinene både fra maskinleverandøren Alf I Larsen (AIL) og fra maskinprodusenten DMG. Vi hadde en tysk "pedagog" på besøk som kunne alt, og viste oss hvordan vi best kan kjøre maskinene. I tillegg har vi hatt opplæring i bruk av verktøy fra Kennametal for maskinoperatørene våre.

Kompetansenivået vårt er høyt, og med denne investeringen øker vi våre muligheter i markedet.

På spørsmål om det er aktuelt med flere maskiner av samme type svarer Ueland slik: - Jeg ser ikke bort fra at det kan bli flere tilsvarende investeringer i fremtiden, da vi nå har gode erfaringer med både maskinene og leverandørene!

For mer informasjon besøk: www.ctr.as eller www.ail.no