Der teknologien brukes effektivt

Promet AS oppnår suksess med avansert maskinering i krevende materialer.

Edgecam er et nyttig programvareverktøy i følge Promet AS.

Edgecam er et nyttig programvareverktøy i følge Promet AS.

Publisert Oppdatert
Mindre slitasje på maskiner og verktøy samt mindre støy er blant fordelene Promet AS oppnår med bruk av Edgecam.

Mindre slitasje på maskiner og verktøy samt mindre støy er blant fordelene Promet AS oppnår med bruk av Edgecam.

Geir Terje Refsland er i storslag når han forteller om gevinstene ved å bruke CAM-verktøyet Edgecam for alt det er verdt i produksjonen.

Kombinasjonen Edgecam og Mazak/Okuma-maskiner er ideell for denne bedriften som i all hovedsak produserer for krevende kunder innen oljeindustrien.

Mange fordeler

- Nye sykluser gir oss vesentlig lengre levetid på verktøyene, og produksjonstiden reduseres kraftig. Jeg kan nevne et eksempel der maskineringstiden gikk ned fra 60 til 17 minutter per del og levetiden på verktøyene ble firedoblet, uttaler Geir Terje Refsland produksjonssjef hos Promet AS, og fortsetter:

- Det som sjelden nevnes, men som kanskje er det mest fantastiske med den utviklingen vi har sett fra Edgecam de siste årene, er at de nye syklusene tydelig er utviklet sammen med verktøyleverandørene.

Resultatet er at maskinene nå får en klart mindre belastning under maskineringen. Der det før var høye lyder og vibrasjoner som forringet resultatene, hører vi nå bare noen rolige summelyder. Resultatene vi har oppnådd i praksis avklarer at både miljøet for operatørene og levetiden på maskiner og verktøy er vesentlig bedret. Det gir økt kundetilfredshet, bedre produkter og økt inntjening.

CAM-verktøy eller dialogstyring?

Hva bestemmer om man skal bruke CAM eller dialogstyringene?

Refsland viser til to OKUMA-maskiner der alt programmeres i Edgecam, men i Mazak-maskinene er det stort sett kompleksiteten på jobbene som er avgjørende.

- Det blir en vurdering, og denne vurderingen må også ta hensyn til "trøkket" på den enkelte maskin, og om de optimale syklusene er tilgjengelige i styringen. Det blir for omfattende å oppdatere styringen for å få tilgang til den beste teknologien. Derfor satser vi på å være i front med CAM-verktøyet. Det primære for Promet AS er at vi leverer forventet kvalitet i rett tid og til rett pris. For å oppnå dette med akseptable fortjenestemarginer er det for oss en forutsetning å bruke det beste av tilgjengelig teknologi understreker Refsland.

For mer informasjon besøk: www.promet.no