Doosan maskinmesse i Korea

Hvert annet år arrangerer Doosan, en av verdens største maskinprodusenter, sin egen messe for å vise nye maskiner og eksisterende.

Publisert Oppdatert

Med 64 utstilte maskiner, hvorav 24 var nye maskiner som ble vist for første gang, er dette en stor messe vel verd et besøk. Til messen kommer det kunder og forhandlere fra hele verden også en gruppe på 17 fra Norge som reiste til Korea via Beijing.

To meter diameter

Det var en imponerende samling maskiner som ble stilt ut. Doosan har et stort og variert utvalg av verktøymaskiner som spenner fra små dreiebenker og maskineringssentere til store borverk og portalmaskiner. Doosan investerer mye i å videreutvikle sine store maskiner og en ny fabrikk kun for de største modellene er under bygging.

På messen var det vist borverk med pinoldiameter 130 mm, vertikaldreiebenker opp til to meter dreiediameter og flere varianter av de store dreiebenker Puma 700 og 800, maskiner som er velkjent i Norge.

En av de mest spennende nyhetene var SMX modellen, (Super MX) et helt nytt dreiesenter med stor Y-akse, verktøymagasin i front for enkel betjening og i ny design.

En kunde var med for å overta en av de største maskinene Doosan produserer; en portalmaskin med to paletter. Palettene er på 2 x 8 meter og samlet maskinvekt er 160 tonn.

Flytter grenser

Men det er ikke bare store maskiner som er nye. Doosan introduserte en ny serie små og mellomstore dreiebenker som har fellesbetegnelsen GT Global Turning - som tilbyr stabile, nøyaktige maskiner til en pris/ytelse uten sidestykke.

GT serien er et godt eksempel på Doosan's målsetting om å flytte grenser og gjøre gode produkter tilgjengelige for mange.

Doosan's horisontale maskineringssentre ble vist i mange størrelser, fra 400 til 1250 mm palett, og utviklingen av 5-akse fresemaskiner fortsetter med nye modeller, den siste med lineære motorer og 45.000 omdreininger på spindelen.

Det ble også anledning til å besøke fabrikken hvor det produseres mer enn 10.000 CNC maskiner hvert år. Doosan investerer mye i å gjøre de eksisterende maskotene enda mer driftssikre og nøyaktige som å utvikle nye maskiner. I fabrikken kunne man se flere testområder hvor komponenter langtidstestes for driftssikkerhet og nøyaktighet. Samlet produserer Doosan mer enn 14.000 maskiner i året

Neste mulighet til å se Doosan's nye maskiner blir på EMO i september hvor mange av de nye maskinene blir vist på en av EMO's største stands.