Dynamisk fresing – kom i gang nå!

Seco Tools AS og Alfa Tool AB holdt nylig freseseminar i Ålesund. Tema var dynamisk fresing med fokus på metoder produktivitet og problemløsninger. Rådet er å komme i gang med denne lønnsomme fresemetoden.

- Det er på tide å komme i gang med dynamisk fresing, mener Eddie Kurist fra Alfa Tool AB.

- Det er på tide å komme i gang med dynamisk fresing, mener Eddie Kurist fra Alfa Tool AB.

Publisert Oppdatert

- Alfa Tool var først ute med å informere og opplyse kundene om "dynamisk fresing". Dette ble gjort i nært samarbeid med DAP-leverandør, for å ta frem de riktige verktøybanene, og finne nye muligheter for denne fresemetoden, innledet Eddie Kurist fra Alfa Tool AB.

Målet med dynamisk fresing var å erstatte en trinnvis behandling av eksempelvis lommer og spor ved en fremgangsmåte som vanligvis tar hele dybden på en gang. Dette gjøres ved å utføre en omhyggelig kontrollert valsefresing hvor den radiale skjærdybde og skjærevinkel er kontrollert gjennom hele skjæresyklusen.

Flere fordeler

Dynamisk fresing gir flere fordeler. Viktigste fordelene er en vesentlig bedre verktøyøkonomi i form av redusert slitasje og lengre levetid, men også betydelig redusert bearbeidingstid.

- Metoden utelukker helt sporfresing, noe som gir sikker bearbeiding. I tillegg gir metoden ofte muligheten for å gå ned i diameter på verktøy, som også kan redusere kostnadene. Dette, kombinert med høyere skjærehastigheter og mating gjør det hele veldig interessant. Dynamisk fresing er i utgangspunktet en annen tilnærming for bearbeiding, mener Eddie Kurist.

Kom i gang nå!

7 av 10 svenske bedrifter benytter i dag dynamisk fresing. Kurist mener norske bedrifter bør komme på banen.

- Alle kan starte, uanhengig av maskintype eller spindelhastighet. Vi ligger to-tre år foran resten av verden, så nå er tiden inne for å starte med dynamisk fresing, understreker, Kurist.

Dynamisk fresing passer best når man skal ta ut store mengder spon eller har store deler der man ikke ønsker varmgang.

- Det er enorme besparinger å hente ut med dynamisk fresing. Vi har eksempler som gir 84 prosent reduserte kostnader hos en av våre kunder. Har du råd til å la være, spør Eddie Kurist.

Vil du vite mer kontakt Alfa Tool AB ved Eddie Kurist; [email protected] eller mobil: +46705144385.

Du kan også besøke www.alfatool.se eller se video på www.youtube.com : "iMachining By SolidCAM. Amazing Machining (Steel)" eller "B earbetningsmetoder - Olika ingrepp styr vilken skärhastighet som bör användas".