Enda mer økonomisk kjerneboring

FEIN, som produserer profesjonelle elektroverktøy og tilbehør, har komponert nye sett: FEIN kjernebor fås nå i åtte sett til redusert pris. Med Best-of-Cutter-settene sparer kundene inntil 27 prosent sammenlignet med kjøp av enkeltvis.

Publisert Oppdatert

De nye FEIN Best-of-Cutter-settene fås kjøpt fra september til desember: Kjøperen får inntil seks hardmetall- eller HSS-kjernebor med forskjellig diameter i en letthåndterlig plastkoffert. Settet inneholder også passende sentreringsstifter. Fordelssettene selges med de vanligste kjerneborene: hardmetallbor med 35 eller 50 mm og FEIN HSS NOVA-bor med 25 eller 50 mm snittdybde, med FEIN QuickIN- eller ¾'' (19mm) Weldon-feste.

Ledende innen innovasjon og kvalitet

I kjernebormaskinene og kjerneborene fra FEIN skjuler det seg mye erfaring, ekspertkunnskap og materialer av høy kvalitet. Oppfinneren av verdens første elektriske magnet-bormaskin GMAZ (1909) har videreutviklet sine produkter kontinuerlig i over 100 år og passerer stadig nye milepæler på det internasjonale markedet. I år 2000 lanserte FEIN mobil kjerneboring med KBM 32 Q, og i 2011 utviklet firmaet verdens første håndholdte kjernebormaskin. Automatisk, digitalt styrt bormating er fortsatt et unikt kjennetegn ved de automatiske FEIN-modellene.

For håndverk og industri

FEIN har hatt egenproduserte bor i over 35 år. Den høye kvaliteten og innovative skjærgeometrien gjør elektroverktøyprodusenten til en av de ledende leverandørene på området kjernebor. FEINs kjerneborsortiment omfatter HSS- og hardmetallbor med en diameter på 12 til 80 mm og kuttdybder på 25 til 75 mm. Både FEIN QuickIN- og ¾-tommers Weldon- og M18-fester er tilgjengelig. FEIN kjernebor produseres etter de strengeste kvalitetskrav og, i følge produsenten, har inntil 25 prosent høyere standtid enn konkurrentene: Hardmetallkjerneborene med 18 mm diameter nådde høyest standtid ved FEINs testboring i 20 mm tykt konstruksjonsstål (S235) med 8,4 meter sammenlignet med kjernebor fra diverse konkurrenter. FEIN HM ULTRA kjernebor har lang levetid og kraftig ytelse i all slags metall. De utmerker seg, i følge produsenten, med svært harde skjæretenner på 1450 HV, høy skjærehastighet på inntil 45 m/min og en varmebestandighet på inntil 800 grader celsius.

Bra til boring i rustfritt

FEIN HSS NOVA kjernebor er fremstilt av HSS-stål tåler støt og slag ettersom skjæretannen slipes ut fra kjerneborlegemet. Den høye hardhetsgraden på 830 HV, og den særegne skjærgeometrien med bredt spor til borttransport av spon og tynn skjærvegg, skal garantere et raskt arbeidsforløp med liten anstrengelse: Sammenlignet med konkurrentenes produkter er de aksiale kreftene ved mating i snitt 20 prosent lavere, melder produsenten.

FEIN HSS DURA kjernebor har enda høyere standtid og svært gode glideegenskaper takket være overflatebelegg av titan-nitritt. Dermed egner de seg spesielt godt til boring i stål og rustfritt stål. Ved bearbeiding av rustfritt stål er det 3 mikrometer tykke TiN-belegget med en overflatehardhet på 1550 HV optimalt.

For mer informasjon besøk: www.fein.de/nn_no/