Eplan inkorporerer Harness Expert

Harness Expert ble en del av utvalget fra og med 1. juli 2012 - Eplan legger til programvare for ledningsnett til sitt utvalg

Visning av et 3D-ledningsnett koblet til en rekkeklemme.

Visning av et 3D-ledningsnett koblet til en rekkeklemme.

Publisert Oppdatert
Harness Expert: 3D ledningsnettvisning med beskyttende rør, ledninger og kontakter.

Harness Expert: 3D ledningsnettvisning med beskyttende rør, ledninger og kontakter.

Løsningsleverandør Eplan har tatt over utviklingen og salgsrettighetene til Harness Expert, den etablerte 3D/2D programvaren for ingeniørarbeid på ledningsnett. Denne utvidelsen av utvalget vil gjøre det mulig for Eplan å tilby sine kunder enda mer omfattende støtte for alle områder av kabelprosjektstyring.

Bra supplement til Eplan Electric

Det strategiske oppkjøpet av Harness Expert programvaren vil gi betydelig potensial innen innenlandske og internasjonale markeder. Det vil tillate Eplan å takle nye industrisegmenter, inkludert apparatteknikk, jernbane- og kjøretøyteknologi, luftfart, telekommunikasjon og medisinteknologi. Samtidig eksisterer det et økt behov innenfor deres egen kundebase for implementeringen av 1-1 tilkoblinger via ledningsnett ettersom antallet kretskortbaserte kontrollkabinetter og enheter stadig øker. Denne nye programvaren er det perfekte supplementet til Eplan Electric P8, selskapets egne CAE-løsning som tidligere behandlet utviklingen av enkeltkabler og mantelkabler i kontrollkabinettet og komponenter i feltet.

Kunder kan dra fordel fra denne konsistente prosessintegreringen siden alle faser av ingeniørprosessen støttes, fra planlegging til utvikling frem til design av ledningsnett og produksjon.

- Kjøpet av Harnes Expert programvaren gjør vår portefølje bred nok til å dekke alle ingeniørkrav innenfor det globale markedet. Det gir oss også en betraktelig konkurransemessig fordel, spesielt på det internasjonale markedet, uttaler Maximilian Brandl, styreleder i hovedstyret hos Eplan Software & Service. Løsningsleverandøren planlegger å distribuere programvaren internasjonalt under navnet "Eplan Harness Expert" fra høsten 2012.

Åpen for IT-markedet

Harness Expert er en programvarepakke som er enkel å bruke og som fullstendig støtter alle aspekter av ingeniørarbeid for ledningsnett. Typiske designprosesser vises av programvaren i 3D. Alle 2D produksjonsdokumenter produseres av systemet, noe som gir omfattende åpenhet når det kommer til import og eksport av tredjeparts systemer i design, administrasjon og produksjon. Integrasjon mellom Eplan Electric P8 og Harness Expert gir all relevant kablingsinformasjon, slik som ledningsspesifikasjoner, kilde/målinfomasjon og bunt- og kontakttildelinger. Denne integrerte arbeidsflyten reduserer utviklingstid og kostnader, melder produsenten.

Enkelt å bruke

En arbeidsflyt: design av mekaniske systemer og ledningsnett

Programvaren gir forskjellige fleksible tilnærminger for å designe et ledningsnett. Dette involverer vanligvis import av en 3D-modell fra et konvensjonelt 3D CAD-system, som så sjekker både rutene og designaspekter slik som klemmer, klips, krevde sikkerhetsforhold og lengdeberegninger innenfor den digitale modellen. Dette vil fjerne de tidskrevende og dyre konstruksjonene av prototyper. Som et alternativ til importering kan det ikke gjøres enklere. Hvis et ledningsnett for eksempel har blitt lagt innenfor en importert 3D-modell kan designen av 3D-modellen og ledningsnettet sendes tilbake til den mekaniske designavdelingen. Fordelen: enhver feil ved ledningsnettet som et resultat av designet kan oppdages i den virtuelle modellen og tiltak kan gjøres med en gang - helt uten behov for fysiske prototyper. Hvis 3D-modeller ikke er tilgjengelige kan et ledningsnett raskt og enkelt designes innen Harness Experts 3D-editor.

Rapporter og testkjøringer

Harness Expert bruker 3D eller 2D ledningsnettlayout for å produsere et bredt utvalg av rapporter krevd for pristilbud, bestilling og produksjon. Fullstendige eller individuelle delelister, plugg- og spleiselister, kabling- og koblingslister og rapporter over arbeidsprosesser for å kunne beregne tid og kostnader. Dataene kan overføres direkte til kabelferdigbehandlingssystemer slik som Komax. For å kunne validere designet til ledningsnettet har systemet omfattende praktiske test- og kontrollfunksjoner for bøyeradius, fyllenivåer, kabellengder, bunter uten ledninger og kontakter. Målet er å identifisere mulige uoverensstemmelse og feil tidlig i prosessen, før prototype produksjon, og forenkle rettelser.

3D-ledningsnettinstallasjon for et automatisk dørdriv.

3D-ledningsnettinstallasjon for et automatisk dørdriv.