Sandvik Coromant 50 år i Norge:

Feirer i nye lokaler i Sandvika

Når Sandvik Coromant feirer sine 50 år i Norge er det i nye lokaler i Sandvika, Bærum. Nærhet til markedet er viktig, og ved hjelp av digitale hjelpemidler vil man oppnå enda tettere kunderelasjoner.

Sandvik Coromant i nye lokaler: Fra venstre; Shyamala Krishnakumar, Wenche Blesvik, Rolf Olsen, Tore Uggen, Mylene Selvik og Gunnar Rustad.

Sandvik Coromant i nye lokaler: Fra venstre; Shyamala Krishnakumar, Wenche Blesvik, Rolf Olsen, Tore Uggen, Mylene Selvik og Gunnar Rustad.

Opprettet

Nye lokaler tett på hovedstaden og satsing på den digitale hverdagen er noe av fokuset til Sandvik Coromant, som i mai i år feirer 50 år i Norge.

Mer digital

21 av de 8000 ansatte i Sandvik Coromant jobber i Norge. 13 av disse er uteselgere, dessuten har man spesialavdeling og kundestøtte. Med 27 produktivitetssentra rundt på kloden tar verktøyprodusenten mål av seg å være enda mer tilgjengelig med digitale løsninger.

- I dag er det cirka 35 prosent av bestillinger som foregår elektronisk. Vi forventer at dette tallet er 45 prosent i 2018, om ikke før, uttaler Rolf Olsen, mannen som leder den norske virksomheten, nå fra Sandvika i Bærum.

Han lover flere og bedre løsninger som kunder og brukere av verktøyene vil oppleve som positive.

- Vi satser stort på e-læring, det er åpent for alle, både for skoler og bedrifter, og med en omfattende web som byr på blant annet guidet produktsøk, mener Olsen Sandvik Coromant vil fortsette å være en viktig samarbeidspartner i industrien.

Målsetting på 20 prosent besparelse

Weben skal fungere som et knutepunkt inn i Sandvik-verdenen, her finner du alt fra produktkataloger til instruktive animasjoner og video som viser applikasjoner i arbeid. Dessuten kan du benytte kalkulatorer som blant annet hjelper deg å finne produksjonskostnader. I tillegg får du en egen app til mobil og nettbrett. Alt dette skal bidra til økt kompetanse og sjanse for økt inntjening.

- Vi har som mål å oppnå 20 prosent besparelse for kunde per år av solgte verktøy.

Gir bedriftene råd

Olsen vil ha tidlig kontakt med kunden for å oppnå beste resultat.

- Kom gjerne til oss før du kjøper maskin, så vil vi kalkulere hvilket verktøysystem som passer best. Dermed får kunden hjelp til å velge beste kombinasjon av verktøy og maskin, inviterer Rolf Olsen. Han nevner at Norge er det land i verden med flest 5-aksemaskiner per capita, og her selges det også flest Capto-verktøy og Silent tools.

For mer informasjon besøk: www.sandvik.com