Fleksibel boring i rustfrie materialer

Boring i rør og plater av syrefaste og rustfrie materialer er alltid utfordrende. Mindre hull der spiralbor kan brukes har normalt et overkommelig utfall, men når det skal bores diametre på eksempelvis Ø30mm, står vi ovenfor en utfordring.

Publisert Oppdatert

Men det finnes løsninger. EVERGREEN "hullsager" er spesialbor med en helt spesiell skjæregeometri som, i følge importøren, meget presist gir et perfekt resultat. Borene er produsert i et helt spesielt materiale, som ved riktig bruk, har lang bruks og levetid.

Fleksibel boring

EVERGREEN borene har en maksimal bordybde på 4,8mm, og leveres i diametre fra Ø15,9 til Ø 79,4mm. Borene kan leveres med adapter for vanlig chuck, og opp til ca Ø 30mm er det kurant å bore eksempelvis med en kraftig batteridrill. Dette gjør boringen meget fleksibel ved hulltaking i styreskap eller i trange installasjoner.

Fire ganger større kraft

Ved boring med større diametre her EVERGREEN en løsning der det monteres en hastighetsreduserer på drillen, der senterboret går med drillens hastighet, mens selve kjerneboret kun går med ¼ av drillens hastighet. Dette gjør at du effektivt sentrerer posisjonen du skal bore, og så går selve kjerneboret med en lavere hastighet, som gir fire ganger så stor kraft til selve boret, nok til å gjennomføre et perfekt og nøyaktig kutt selv med store diametre.

Det bores mye i rustfrie og syrefaste materialer i Norge, og i følge importøren finnes det få, om noen, tilsvarende løsninger på markedet som gir et så godt og enkelt resultat.

HR Maskin AS er eneimportør på produktene fra EVERGREEN.

For ytterligere informasjon se: www.hr-maskin.no