Økt leieproduksjon hos Ring Mekanikk:

Fusjon resulterte i større plateverksted

Da Ring Mekanikk AS og Steens Industrier AS fusjonerte i fjor åpnet det seg nye muligheter på Moelv. Nå har hedemarkbedriften fått såpass god kapasitet at man satser på økt leieproduksjon.

- Vi er svært fornøyd med å utvide plateverkstedet med blant annet denne lasermaskinen fra Amada, uttaler Rune Evensen, daglig leder i Ring Mekanikk AS. Til høyre smiler produksjonssjef Lage Aas.

- Vi er svært fornøyd med å utvide plateverkstedet med blant annet denne lasermaskinen fra Amada, uttaler Rune Evensen, daglig leder i Ring Mekanikk AS. Til høyre smiler produksjonssjef Lage Aas.

Publisert Oppdatert

Som et ledd i en strategisk styrking av produksjonskapasitet, knowhow og sortimentsbredde, inngikk Ring Mekanikk i fjor en avtale om å fusjonere med Steens Industrier AS. De fusjonerte virksomhetene videreføres som Ring Mekanikk AS og maskinparken til Steens Industrier ble flyttet til anlegget på Moelv.

Utvidet plateverksted

Selskapet har nå flere ben å stå på med utvidet produktspekter, og med en betydelig større maskinpark har man også muligheten til å øke leieproduksjonen.

- Med fusjonen fikk vi tilgang til en rekke nye maskiner, blant annet; en Amada Alpha3 4kw lasermaskin som kan bearbeide formater opp til 1500X2500 med mer og 6 eller 8 mm godstykkelse beiset stål. Maskinen har automatisk plateveksler. Videre fulgte det med en Amada HFP 80 Kantpresse som klarer 2,5 meter lengde og en Amada HF 50 som kan ta lengder opp til 1,2 meter. I tillegg til disse maskinene hadde vi blant annet en eldre Amada laser fra før og en 3D rørbøyemaskin. Ser man på hele verkstedet begynner vi å bli ganske komplett, mener Rune Evensen, daglig leder i Ring Mekanikk AS.

Alt i eget hus

Ring Mekanikk har en betydelig produksjonskapasitet med hensyn til maskiner og utstyr, og er underleverandør til blant annet bilindustrien. - - - Med 11 sveiseroboter, to store presser for følgeverktøy og coilmating samt tre Mazak dreiebenker, kan vi produsere det meste innenfor metallbearbeiding, mener Lage Aas, produksjonssjef på ved bedriften.

Leieproduksjonen utføres med: CNC-styrte dreie/fresemaskiner, automatsag for kapping av rør/børstegrading/vasking, rotasjonskaldforming av rørender, pulverlakkanlegg, 315 tonns hydraulisk og mekanisk presse med coilanlegg, robotsveiseceller med vendebord/sveisejigger. Ring Mekanikk AS har dessuten egen verktøyavdeling der man blant annet bygger jigger og fiksturer og vedlikeholder alle produksjonsverktøyene. Alle prosessene utføres i eget hus på Moelv, men i tillegg har man bygd opp eget verksted i Latvia.

- Fabrikken i Latvia benytter vi først og fremst til volumproduksjon og montering i tillegg til å gi oss nye muligheter i nye markeder. Hvis du ønsker en komplett samarbeidspartner så prøv oss, inviterer Rune Evensen.

For mer informasjon besøk: gå til webside